Gradjani protiv izgradnje stanice mobilne telefonije

Izvor: S media, 24.Avg.2010, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradjani protiv izgradnje stanice mobilne telefonije

Nekoliko desetina stanara beogradskog naselja Stari Košutnjak u Rakovici protestuje večeraszbog najavljenog podizanja stanice mobilnog operatera u njihovom komšiluku.

Stanari se protive izgradnji stanice mobilne telefonije jer se plaše da će njihovo zdravlje biti ugroženo. Gradjani su u toku dana potpisivali i peticiju protiv izgradnje stanice telefonije u njihovom komšiluku.

Stanica treba da bude podignuta na uglu ulica Matije Gupca i Natoševićeve, a gradjani >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su oko 17 sati svojim vozilima blokirali kamion mešalicu i pristup radovima.

Oko 20.15 na mesto dogadjaja došla je i policija sa troje automobila.

Predstavnik gradjana koji se predstavio kao Nenad rekao je agenciji Beta da objekat mobilne telefonije nema gradjevinsku dozvolu i da je inspekcija ranije danas zabranila početak radova.

Prema njegovim rečima, čim je inspekcija otišla sa te lokacije radovi su nastavljeni, pa su se gradjani odlučili na blokadu ulice.

Oko 20.30, posle dogovora sa policijom, gradjani su propustili kamion mešalicu ali je pristup radovima i dalje blokiran.

U ovom trenutku traju razgovori izmedju gradjana i policije, a incidenata nije bilo.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Ne žele stanicu mobilne telefonije

Izvor: B92, 24.Avg.2010

Beograd -- Nekoliko desetina stanara beogradskog naselja Stari Košutnjak u Rakovici protestuje zbog najavljenog podizanja stanice mobilnog operatera u komšiluku... Stanari se protive izgradnji stanice mobilne telefonije jer se plaše da će njihovo zdravlje biti ugroženo...Građani su u toku dana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.