Grad nije doneo odluku o povećanju cena prevoza

Izvor: Studio B, 29.Jun.2014, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad nije doneo odluku o povećanju cena prevoza

Izjava članice Gradskog veća Jasmine Milošević, kako navode, tim pobodom objavljena danas u pojedinim medijima, pogrešno je interpretirana i "istrgnuta iz konteksta".

Grad Beograd nije doneo nijednu odluku o povećanju cena ili umanjenju prava koje sada uživaju korisnici javnog prevoza u Beogradu, te su netačne informacije da su u nadležnim sekretarijatima i preduzeću grada Beograda za poslove javnog prevoza donete bilo kakve odluke o tome, saopštila je Gradska uparava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Izjava članice Gradskog veća Jasmine Milošević, kako navode, tim pobodom objavljena danas u pojedinim medijima, pogrešno je interpretirana i "istrgnuta iz konteksta".

"Tačno je da je nova gradska uprava zatekla veoma tešku situaciju u javnom prevozu kao i da se godinama smanjuju prihodi Gradskog saobraćajnog preduzeća", navodi se u saopštenju.

Navode i da je prethodna gradska uprava GSP dovela na ivicu egzistencije pogrešnim poslovnim odlukama, te da su upravo zbog toga, preduzeli niz mera, među kojima su promene u upravljanju GSP i promene u Nadzornom odboru.

"Pre više od šest meseci su izvršene personalne promene u Sekretarijatu za saobraćaj i Direkciji za javni prevoz. Fokusirani smo na vraćanje sistema "Bus plus" u vlasništvo grada, na stvaranje integrisanog upravljanja saobraćajem, kao i na brojanje putnika koje se nikada do sada nije vršilo u Beogradu kako bi smo konačno znali koliko je vozila javnog prevoza potrebno na kojoj liniji", ističe se u saopštenju.

U okviru ovih analiza, dodaju, u Gradskoj upravi je formirana Radna grupa koja se bavi analizom tarifnog sistema u javnom saobraćaju grada.

"Ova grupa još nije završila posao i nikakve odluke nije donela. Svaki njen eventualni predlog biće pažljivo analiziran sa svih aspekata, od saobraćajnih preko ekonomskih do socijalnih, a biće poštovane i zakonske obaveze prema različitim kategorijama stanovništva", navodi se u saopštenju.

Mediji su danas objavili da gradska vlast najavljuju ogranicavanje broja vožnji za korisni

ke personalizovanih mesečnih markica za javni prevoz u Beogradu. Navode i da sledi nova kategorizacija po pooštrenim uslovima i "ogranicena" vožnja u novim tarifnim zonama.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.