Generalštab se briše iz registra kulturnih dobara?

Izvor: Kurir, 02.Feb.2013, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalštab se briše iz registra kulturnih dobara?

BEOGRAD - Ministarstvo građevine i urbanizma Srbije pokrenulo je inicijativu da se zgrada Generalštaba vojske Srbije u Beogradu briše iz registra kulturnih dobara, kako bi se na njoj uradila neophodna sanacija.

Inicijativa je dostavljena Republičkom zavodu za zaštitu spomenika kulture, saopštilo je Ministarstvo građevine.

Zgrada Generalštaba u ulici Kneza Miloša u centru grada, koja je oštečhena u NATO bombardovanju 1999. godine, proglašena je 2005. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za kulturno dobro.

"Republička građevinska inspekcija obavila je vizuelni inspekcijski pregled zgrade Generalštaba i konstatovala da se delovi zgrade prema Nemanjinoj ulici mogu urušiti u slučaju elementarnih nepogoda, što predstavlja neposrednu opasnost za život i zdravlje ljudi, odnosno bezbednost saobraćaja", navodi se u saopštenju Ministarstva građevine.

Za obnovu zgrade Gerelaštaba, po rečima predstavnika Vlade Srbije, zainteresovani su investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Jedna od ideja je da na tom mestu bude luksuzni hotel.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Generalštab bliže da postane hotel

Izvor: B92, 02.Feb.2013

Beograd -- Predlog Građevinske inspekcije da se zgrada Generalštaba briše iz registra kulturnih dobara omogućiće da se na tom mestu izgradi luksuzni hotel...Naime, investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su nedavno boravili u Srbiji zainteresovani su za izgradnju luksuznog hotela na mestu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.