Gak: Ne razmatra se zatvaranje vrtića u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2020, 10:15

Gak: Ne razmatra se zatvaranje vrtića u Beogradu

U beogradskim vrtićima se poštuju sve preporučene mere za suzbijanje epidemije koronavirusa, osoblja ima dovoljno i za sada se ne razmatra njihovo zatvaranje, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Gak je za televiziju Prva rekao da je od maja, kada su vrtići otvoreni nakon zatvaranja u martu zbog vanrednog stanja zbog epidemije, od 20.000 dece koja u vrtiće dolaze, na koronavirus bilo pozitivno devetoro dece.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rečima, na koronavirus je u isto vreme bilo pozitivno i 60 ljudi koji rade u beogradskim vrtićima, kao i nešto više od 150 roditelja.

"Od početka postupamo isključivo po merama Kriznog štaba, Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja. Svaki slučaj (zaraze koronavirusom) odmah prijavimo Gradskom zavodu za zaštitu zdravlja. Do danas sve protiče na dobrom nivou, nijedan objekat nije zatvoren", kazao je Gak. Dodao je da su u slučajevima prijave zaraze koronavirusom primenjivane sve propisane mere.

On je rekao da je zabrinjavajuće to što se od početka oktobra povećava broj slučajeva zaraze, kao i da je najveći broj od dosadašnjih devet slučajeva dece pozitivne na koronu, zabeležen u poslednje dve nedelje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Gak: Za sada se ne razmatra zatvaranje vrtića u Beogradu

Izvor: Danas, 29.Okt.2020

U beogradskim vrtićima se poštuju sve preporučene mere za suzbijanje epidemije korona virusa, osoblja ima dovoljno i za sada se ne razmatra njihovo zatvaranje, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.