GORI ŠKOLA! Veliki požar u Begaljici

Izvor: Blic, 23.Apr.2016, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GORI ŠKOLA! Veliki požar u Begaljici

Požar u Grockoj! U naselju Begaljica gori Osnovna škola "Ivo Lola Ribar". Vatrogasne ekipe su uspele da lokalizuju vatru, ali je izgorelo oko 500 kvadrata, krova i poslednjeg sprata. Više nema opasnosti da bi požar mogao da se proširi na druge objekte, mada se Begaljicom i dalje širi gusti dim. Na teren je stigao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Veliki broj meštana se okupio ispred ove obrazovne ustanove i nije im jasno kako je došlo do požara. Srećom, kako saznajemo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u objektu kada je izbila vatra nije bilo nikoga unutra i nema povređenih.

- Celo selo je na nogama! Svi su potrčali ka školi kad su videli da gori. Niko ne zna šta se desilo - priča jedan od meštana za "Blic".

Kako kažu Gročani ovo je treća škola koja se zapalila u poslednjih par godina, a iz bezbednosnih razloga struja je isključena i u svim okolnim objektima.

31.3.2014.

OŠ "MIĆA STOJKOVIĆ" - DRAŽANJ

Osnovna škola izgorela je skoro do temelja. Požar izbio u prepodnevnim časovima kada se u učionicama nalazilo 70 učenika. Brzom intervencijom učitelja sva deca su na vreme napustila objekat, a prilikom intervencije povređena su dvojica vatrogasaca.

Iako je od tada prošlo više od dve godine, škola još nije počela sa radom. Učenici bi u nju trebalo da se vrate u septembru.

25.12.2015.

SREDNJA ŠKOLA U GROCKOJ

U kasnim popodnevnim časovima, najverovatnije zbog kvara na instalacijama, došlo je do požara u ovoj obrazovnoj ustanovi. I ovog puta su profesori adekvatno reagovali i brzo izveli učenike iz zadimljenih učionica. Osim par njih koji su se malo nagutali dima, nije bilo povređenih, a pričinjena je i manja materijalna šteta nego na školi u Dražnju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

GORI ŠKOLA! Veliki požar u Begaljici, izgorelo i glasačko mesto

Izvor: Blic, 23.Apr.2016

Požar u Grockoj! U naselju Begaljica gori Osnovna škola "Ivo Lola Ribar". Vatrogasne ekipe su uspele da lokalizuju vatru, ali je izgorelo oko 500 kvadrata, krova i poslednjeg sprata. Više nema opasnosti da bi požar mogao da se proširi na druge objekte, mada se Begaljicom i dalje širi gusti dim....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.