Formirana Komisija za bezbednost motociklista

Izvor: Studio B, 26.Nov.2012, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirana Komisija za bezbednost motociklista

U Sekretarijatu za saobraćaj održana je konstitutivna sednica Komisije za bezbednost motociklista (KBM) za grad Beograd.

Osnovni cilj KBM je rešavanje problema bezbednosti vozača motocikala i mopeda na teritoriji Beograda.

Pored gradskog sekretara za saobraćaj Bojana Bovana koji je izabran za predsednika, komisiju čine: Vladimir Jevtić, iz Odeljenja za bezbednost saobraćaja Sekretarijata za saobraćaj, Boban Milinković iz Uprave saobraćajne policije, Jasmina >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Jovanović - Ministarstvo saobraćaja, kao i predstavnici medija i motociklista Žika Jelić, JU grupa, Saša Mišić iz emisije „Paklena kuhinja", Borislav Vučetić iz Radio Beograda i Miloš Milovanović, moto trkač, predstavnik moto sporta i uvoznika.

Procentualno učešće broja poginulih vozača motocikala i mopeda u odnosu na ukupan broj poginulih u nezgodama u Beogradu za 2011. godinu je oko 10 odsto, a broj teško povređenih vozača motocikla i mopeda u istoj godini čini oko 15 odsto ukupnog broja svih teško poveđenih.

Imajući u vidu ove trendove i pozitivan trend rasta broja registrovanih motocikala i mopeda na teritoriji grada, oformljena komisija ima zadatak da dijagnostikuje ključne probleme bezbednosti ove kategorije učesnika u saobraćaju i predloži set mera za njihovo rešavanje. Ključne osnove u ostvarivanju tog cilja su koordinacija i kooperacija između nadležnih institucija (Sekretarijat za saobraćaj, MUP, Ministarstvo saobraćaja i druge), pojedinaca, moto asocijacija, udruženja, klubova, medija, uvoznika, servisera i drugih zainteresovanih, kako bi se sveobuhvatno rešio postojeći problem.

Kako bi ostvarivanje cilja bilo što efikasnije, pozivaju se svi zainteresovani da se savetima i sugestijama priključe radu KBM, putem elektronske pošte na motociklirajbeogradom@beograd.gov.rs.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

U Sekretarijatu formirana Komisija za bezbednost motociklista

Izvor: Glas javnosti, 27.Nov.2012, 14:07

BEOGRAD - U Sekretarijatu za saobraćaj održana je konstitutivna sednica Komisije za bezbednost motociklista (KBM) za grad Beograd. Osnovni cilj KBM je rešavanje problema bezbednosti vozača motocikala i mopeda na teritoriji Beograda...Osim gradskog sekretara za saobraćaj Bojana Bovana, koji...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.