Izvor: Blic, 07.Dec.2016, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folić: Beograd da bude poput Kopenhagena, Ljubljane i Beča

Glavni gradski urbanista Milutin Folić rekao je da se sve više radi na tome da Beograd postane turistički grad sličan Kopenhagenu, Ljubljani i Beču.

- Nabavljena je nova rasveta za Kalemegdan tako da će biti osvetljena stepeništa, kapije i zidine i moći će da se vidi sa obe strane reke. U saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma priprema se za sledeću godinu integralni sistem informisanja pešaka. Postavićemo table koje će pokazivati pešacima dokle mogu da stignu za pet minuta jer su istraživanja pokazala da je u drugim zemljama ovaj metod doveo do porasta broja pešaka - rekao je Folić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.