Festival i razmena kniga na Kosančićevom vencu

Izvor: Blic, 16.Jun.2016, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival i razmena kniga na Kosančićevom vencu

Na ruševinama stare Narodne biblioteke Srbije (Kosančićev venac) u subotu 18. juna biće organizovan četvrti festival knjige Čitam Читаш. Kao i svake godine, ulaz na festival je besplatan, a centralna aktivnost je trampa polovnih, pročitanih knjiga.

Festival će otvoriti pisac Dejan Tiago Stanković u 13 sati, a neposredno nakon toga nastupiće samoorganizovani hor i orkestar Horkestar sa svojim izvođenjem poezije Duška Radovića, Vaska Pope, Ivana Glišića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Posetioce takođe očekuje muzički program, radionice, paneli i aktivnosti koje u fokusu imaju knjigu, a koji će trajati do 21 sata. Za najmlađe je organizovana dečja radionica Osmatračnice "Junaci i zlikovci", u kojoj će se kroz igru i crtanje upoznavati sa likovima u stripovima, pričama i bajkama.

U okviru radionice "Čitaš mi, čitam ti", koja poćinje u 18.30 sati javne ličnosti iz oblasti kulture i medija posetiocima će čitati odlomke svojih omiljenih knjiga i diskutovati o njima. Neki od njih su Jelena Gavrilovic, Danilo Dabić (Zvoganj), Luna Lu.

Cilj festivala je širenje kulture čitanja među svim generacijama i revitalizacija prostora nekadašnje Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu kroz popularizaciju knjige kao medija.

Festival se realizuje u okviru udruženja Evropa Nostra Srbija uz podršku Narodne biblioteke Srbije.

Program festivala ČitamЧиташ 2016.

13.00 Festival otvara Dejan Tiago Stanković

13.15 Horkestar

14.30 Tribina "Kako postati pisac?"

16.00 Dečja radionica: Junaci i zlikovci

16.00 Kaligrafija: pisanje citata, kaligraf Milan Drobnjak

18.30 Poznati čitaju (Jelena Gavrilovic,  Danilo Dabić (Zvoganj), Draža Petrović, Luna Lu.)

19.30 Proglašenje pobednika foto-konkursa

20.00 Kim Tamara

21.00 Zatvaranje

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.