Eksplozija u Surčinu, povređena dva radnika

Izvor: Politika, 30.Okt.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Surčinu, povređena dva radnika

Detonacija u ćeliji silosa visine oko 20 metara raznela krovni pokrivač koji je padao po okolnim dvorištima. – Dvojica zaposlenih zadobila opekotine glave, lica i ruku

Od eksplozije koja je juče oko podneva potresla naselje u surčinskoj Ulici Udarne desetine povređena su dvojica radnika firme „Agrosmesa”. Detonacija se dogodila u ćeliji silosa visine oko 20 metara i raznela je limeni krovni pokrivač koji je padao po okolnim dvorištima privatnih kuća. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Na mesto nesreće ubrzo je stiglo 25 vatrogasaca u sedam vatrogasnih vozila od kojih i jedno sa dugačkim merdevinama i platformom, ali nisu imali previše posla jer je u pitanju bio takozvani tinjajući požar, a ne vatrena stihija. Pre njihovog dolaska, Hitna pomoć prevezla je dvojicu povređenih S. N. (56) i B. J. (58) kojima je prva pomoć pružena u Domu zdravlja „Surčin” da bi potom bili prevezeni na Institut za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, u Zvečanskoj ulici. Radnicima su konstatovane opekotine glave, lica i ruku.

Prema rečima stanovnika okolnih kuća koje se nalaze u neposrednoj blizini silosa za skladištenje stočne hrane eksplozija ih je podsetila na bombardovanje iz 1999. godine.

– Kad sam čula pucanj toliko sam se uplašila da sam pomislila da je pao avion. Uhvatila sam se za glavu i odmah istrčala u dvorište da vidim šta se desilo. Ispred kuća i na ulici videla sam delove krovne konstrukcije i komade dasaka odvaljenih sa silosa – objašnjavala je uzbuđeno sugrađanka, koja nije želela da se predstavi jer je ceo komšiluk u stalnom sporu sa vlasnikom silosa, Goranom Ljiljanićem.

Kako saznajemo od Mileta Jovičića, komandira Vatrogasno-spasilačke brigade Beograda, uzrok eksplozije, pretpostavlja se, bila je veoma zapaljiva prašina organskog porekla, to jest sojine sačme, koja je glavni sastojak u procesu proizvodnje stočne hrane. Kako je došlo do samog zapaljivanja, utvrdiće policijski uviđaj.

Đ. A. – G. R.

[objavljeno: 30/10/2008]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Gasovi probili silos

Izvor: Večernje novosti, 29.Okt.2008, 21:37

U eksploziji koja se u sredu oko 13 časova dogodila u silosu fabrike stočne hrane "Agrosmesa", u Surčinu, povređena dvojica radnika ove firme. Lakše opekotine zadobili Siniša Nakić i Branislav Jančić

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.