ELEKTRIČARI SEKU STRUJU VILAMA NA DEDINJU

Izvor: Kurir, 02.Mar.2012, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ELEKTRIČARI SEKU STRUJU VILAMA NA DEDINJU

Bez struje najpre bi mogli da ostanu vlasnici vila u Koste Glavinića, Tolstojevoj, Senjačkoj

BEOGRAD - Zbog milionskih dugova bez struje najpre bi mogli da ostanu vlasnici vila u Koste Glavinića, Tolstojevoj, Senjačkoj i okolnim ulicama na Dedinju i Senjaku.

Naime, Elektrodistribucija Beograd je za 5. mart najavila početak akcije isključenja struje neredovnim platišama

Opomenu pred isključenje za sada je dobilo 15.799 beogradskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << domaćinstava čiji je dug veći od 30.000 dinara. U mraku bi uskoro mogli da ostanu i pojedini nesavesni potrošači iz privrede koji zaključno sa 1. februarom duguju više od 10,2 milijardi dinara, dok je dug domaćinstava dostigao više od 9,3 milijardi dinara.

"Na adrese 24.065 domaćinstava poslali smo opomene pred utuženje, ali je EDB istovremeno podneo i više od 50.000 tužbi, među kojima i one zbog krađe struje. Podnete su i 992 tužbe protiv pravnih lica za dug od 643 miliona dinara i 26.803 tužbe protiv potrošača koji duguju 1,5 milijardi dinara", ističe Sandra Alagić, portparol Elektrodistribucije Beograd, piše Politika.

Ona podseća da se svi potrošači koji 11 meseci ne izmiruju svoja dugovanja automatski utužuju.

Nadležni napominju da su u toku ledenog talasa imali razumevanja, ali pošto je zima prošla, a dugovi se nagomilali, EDB mora da nastavi sprovođenje svakodnevnih aktivnosti.

"Među našim korisnicima, njih 99 odsto su redovne platiše, ali ima i onih koji duguju milionske iznose. Najsavesniji su i dalje penzioneri",dodaju u EDB-u, podsećajući da među dužnicima ima i škola i komunalnih i javnih preduzeća. Oni svoje obaveze izmiruju kada im za to stignu sredstva iz budžeta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.