Izvor: Politika, 07.Maj.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom „Drinka Pavlović” dobio bas i pojačalo

Nikola Ranković, desetogodišnji laureat Nagrade grada Beograda za herojsko delo, i gradonačelnik Siniša Mali, uručili su juče Domu za decu i omladinu „Drinka Pavlović” na Senjaku bas gitaru i pojačalo. Time je Ranković, posle organizacije dobrotvornog koncerta za lečenje devojčice, učinio još jedan herojski podvig, koji je i najavio na dodeli Nagrade grada Beograda. Džoni, kako ga zovu, rekao je tada kako od novčanog iznosa priznanja želi da kupi instrument i pojačalo za ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dom. Gradonačelnik je potom obećao da će preuzeti trošak, a da „Nikola utroši na sebe svoj novac od nagrade”.

Posle uručenja poklona – koji su, osim „pivi” basom i pojačalom iste marke, upotpunjeni i muzičkim kursevima „Master blaster” za članove grupe – Nikola Ranković pozvao je za sada još neimenovani bend da zajedno nastupe prvom prilikom u Dečjem kulturnom centru.

– Nadam se da će i njima muzika promeniti život, kao što je meni pomogla da rešim svoje probleme sa srcem i ostalim zdravstvenim teškoćama – kazao je Ranković.

Članovi benda izveli su pesmu „Ko me tero” grupe „Babe”, a potom im se pridružio i Ranković u zajedničkom sviranju rok klasika „Knockin’ on Heaven’s Door”.

Poželevši malim muzičarima puno sreće u karijeri, Mali je obećao da će Skupština grada biti domaćin njihovog prvog koncerta, obznanivši da će i Nikola Ranković snimiti album od novčanog dela Nagrade grada Beograda.

Danijel Bojović, vaspitač u Domu „Drinka Pavlović”, rekao je da su štićenici ove ustanove prinuđeni da se, kao i Nikola Ranković, rano suočavaju sa teškim izazovima i da su to lekcije koje su ih prinudile da u ranom uzrastu traže prave vrednosti. – Nikola je pronašao smisao u muzici. Biću presrećan ako se to dogodi i nekoj deci iz doma, a isto tako ću biti zadovoljan ako muzička radionica bude samo jedan od adekvatnih načina da provedu svoje slobodno vreme – zaključio je Bojović.

D. Bukvić

objavljeno: 08.05.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.