Dogovorena saradnja SNS i D S S

Izvor: S media, 23.Jun.2009, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovorena saradnja SNS i D S S

D S S potvrdila da je sa SNS-om postignuta saglasnost o pet principa na kojima će se zasnivati buduća saradnja dve stranke.

Predsednik DŠ Vojislav Koštunica i predsednik SNS Tomislav Nikolić razgovarali su danas i o formiranju lokalne vlasti nakon ponovljenih izbora na Vozdovcu i u Zemunu.

Medju principima saradnje DŠ i SNS su raspisivanje izbora i formiranje nove nacionalne Vlade koja će voditi realnu ekonomsku i državnu politiku i istovremeno raspisivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << referendum o pristupanju NATO paktu.

Dogovoreno je da se nastavi dosledna državna politika po pitanju Kosova kao sastavnog dela Srbije i Statuta Vojvodine koji kako se navodi u saopštenju, mora biti u skladu sa Ustavom i donet na osnovu zakona o prenosu nadležnosti Vojvodini.

DŠ je u saopštenju navela da je dogovoreno da se o ovim principima do kraja nedelje razgovara sa Srpskom radikalnom strankom.

Ranije danas, predsednik SNS Tomislav Nikolić izjavio da je na sastanku sa liderom D S S Vojislavom Koštunicom dogovorena saradnja te dve stranke na lokalnom i republičkom nivou.

"Pokrenuli smo mnogo pitanja, mnogo tema, dogovorili principe na kojima ćemo zasnivati buduću saradnju, a i saradnju oko formiranja lokalnih vlasti u opštinama", rekao je Nikolić.

"Visok stepen razumevanja smo postigli i treba da možemo da formiramo vlast, možda i u sve tri opštine, u kojima su održani dopunski izbori. Složio sam se da sačekamo još dva-tri dana ako bude formalanog odgovora SRS", rekao je Nikolić.

On je dodao da će naprednjaci i narodnjaci, ako radikali ne odgovore, krenuti u posao prikupljanja i sabiranja glasova i pripremu za formiranje lokalne vlasti u Zemunu, Voždovcu i Kosjeriću.

"PUPS i JS su se već izjasnile, ali mislim da treba razgovarati i sa SPSom, ali znam da Ivica Dačić neće biti tu nekoliko dana, pa ćemo razgovarati kad se bude vratio. Nećemo stati, iduće nedelje ćemo dogovarati detalje oko formiranja vlasti", rekao je Nikolić.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.