Doček uz pop, rok, klizaljke i vatromet

Izvor: Blic, 11.Dec.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doček uz pop, rok, klizaljke i vatromet

Beograđani koji odluče da 2011. godinu dočekaju na ulicama mogu da očekuju veliku žurku na platou ispred Doma Narodne skupštine koju će „začiniti“ vatromet u ponoć.

Već od 20 sati počinje svirka koja bi trebalo da potraje do četiri ujutru, a Beograđane i njihove goste zabavljaće Bajaga i „Instruktori", Kiki Lesendrić „Piloti", „Partibrejkers", Vlada Divljan i NVO, „Svi na pod" i „Zemlja gruva".

- Ispred Doma Narodne skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nastupiće dosada najviše bendova, na „Beogradskoj ledenoj sceni", odnosno na klizalištu na Trgu Nikole Pašića biće mnogo izvođača i programa, a i „Ulica otvorenog srca" proširena je na još neke delove grada. Pripreme su počele još pre šest meseci, a ovogodišnji doček beleži i dosada najveće učešće sponzora u ukupnim troškovima manifestacije - rekao je član Gradskog veća Darijan Mihajlović, istakavši da su ukupni troškovi oko 30 miliona dinara. Grad će od toga platiti 18, a sponzori 12 miliona.

Kiki Lesandrić i Momčilo Bajagić najavili su da će svirati svoje najveće hitove.

- Doček će nam biti posebno zanimljiv, pošto nikad ranije nismo nastupali ispred Doma Narodne skupštine. Lepo je da uspešnu godinu završimo kod kuće. Svirao sam u Beogradu po lepom vremenu i po velikoj zimi, i uvek je bilo ljudi. Spremni za sve uslove - kaže Bajaga.

Direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov kaže da se prvi put ovako rano predstavljaju programi da bi potencijalni gosti grada bili na vreme obavešteni.

- Ideja je da ih pozovemo da dođu, ne samo na doček, već da u Beogradu budu i pre i posle. Očekujemo rekordan broj gostiju, najviše iz regiona, a prema informacijama koje imamo, beogradski hoteli su uglavnom puni - rekao je Veselinov.

U „Belef centru" kažu da će program trajati osam sati, dva duže nego prošle godine, kao i da će se između nastupa muzičara preko video bima puštati novogodišnje čestitke najuspešnijih domaćih sportista.

Od 20. decembra do 20. januara, grad će Beograđanima pokloniti i besplatno klizanje na Trgu Nikole Pašića sa brojnim muzičkim i scenskim programima pod nazivom „Beogradska ledena scena – BLES".

Ulica otvorenog srca posvećena Kraljevu

Prvog dana 2011. godine od podneva u Svetogorskoj ulici biće otvorena tradicionalna "Ulica otvorenog srca”. Umetnici će na ulici pokazivati svoje veštine, akrobacije, umetničke radove i animirati prolaznike da učestvuju u igri. Sav prihod od prodaje žutih šlemova biće namenjen za pomoć Kraljevu. Istog dana u opštinama Zvezdara, Čukarica, Novi Beograd, Obrenovac i Mladenovac održaće se kulturno-zabavne manifestacije, prvenstveno posvećene deci.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.