Do kraja godine sanacija 550 ulica

Izvor: Blic, 11.Jul.2010, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine sanacija 550 ulica

Više od 550 beogradskih ulica će ove godine biti obnovljeno ili prvi put asfaltirano, izjavila je danas direktorka Direkcije za puteve Ivana Vuletić.

"Program Direkcije za puteve i ove godine vrlo je ambiciozan, a po njegovoj realizaciji brojne ulice u Beogradu biće sanirane ili će prvi put dobiti asfalt", rekla je Vuletić i dodala da će za ceo taj posao iz gradskog budžeta biti izdvojene skoro četiri milijarde dinara.

Prema planu, najviše ulica biće urađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na teritoriji Vračara (73), Zvezdare (63), Čukarice (52), Palilule (43), Grocke (47) i Barajeva (42).

U proteklih godinu i po dana, ne računajući novi plan, sanirane su 433 ulice a njih 334 prvi put je dobilo asfalt, rekla je ona.

"Nije teško izračunati da će, kada se ovogodišnja građevinska sezona završi više od 1.300 ulica u čitavom Beogradu imati novi asfalt, i da je to rezultat koji će biti postignut za samo dve godine našeg rada", kazala je za Vuletić.

Izraženo u brojkama, od septembra 2008. do juna 2010. godine u sanaciju i asfaltiranje 767 ulica čija je ukupna dužina oko 426 kilometara uloženo je oko 5,1 milijardi dinara.

Beograd je za taj period dobio i oko 1.500 uređenih parking mesta.

Kad je reč o ovoj godini, planirano je da ukupna dužina ulica koje će se obnoviti iznosi 366 kilometara. Od toga, čak 250 ulica prvi put će dobiti asfalt, što je, prema rečima Ivane Vuletić, i prioritet.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.