Đaci vas mole, usporite pored škole

Izvor: Glas javnosti, 08.Okt.2010, 07:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Đaci vas mole, usporite pored škole"

BEOGRAD - Edukativnom predstavom za prvake u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" počeo je četvrti ciklus akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole", koja je namenjena bezbednosti dece u saobraćaju, saopšteno je iz JKP "Parking servis".

Generalni direktor "Parking servisa" Boban Kovačević istakao je važnost bezbednosti dece u saobraćaju, zbog čega je to preduzeće i pokrenulo akciju, a podržali je Grad Beograd, Uprava saobraćajne policije i mediji.

Zamenik načelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Uprave saobraćajne policije za Beograd Nedeljko Munjas izjavio je da je saobraćajna policija u prethodnom periodu sprovodila mere pojačane kontrole saobraćaja ispred 68 osnovnih škola u centralnim gradskim opštinama, kao i 12 u prigradskim delovima Beograda.

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Šapić rekao je da Grad Beograd brine o bezbednosti dece u saobraćaju, zbog čega i podržava sve akcije koje tome doprinose.

Šapić je istakao je važnost edukacije najmlađih, naročito đaka, u čemu akcija "Parking servisa" ima važnu ulogu.

Za potrebe akcije ove godine komponovana je nova pesma "Samo sporo kad ste pored škole", za koju je muziku i tekst uradila Leontina Pat, peva je dečiji hor "Čarolija", a sastavni deo akcije je i "zebra" sa kojom su se mališani družili.

Ovo je četvrta godina za redom od kako postoji akcija, čiji je cilj da učenici prvog razreda na teritoriji Beograda dobiju osnovna saznanja o kulturi u saobraćaju.

Svake godine oko 15.000 đaka prvaka dobije fluorescentne prsluke kako bi bili vidljiviji u saobraćaju na putu od kuće do škole.

Tokom školske godine i trajanja akcije predstavnici "Parking servisa" obićiće sve osnovne škole u Beogradu, kako bi prvacima uz polučasovnu pozorišnu predstavu dočarali važnost poznavanja saobraćajnih propisa, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.