Dinosaurusi oživeli na Kalemegdanu

Izvor: 24sata, 29.Avg.2014, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinosaurusi oživeli na Kalemegdanu

Izložba "Dino park" svečano je otvorena danas na Kalemegdanu i trajaće do 15. decembra. Posetioci će moći da uživaju u 20 eksponata dinosaurusa u prirodnoj veličini, koji su inače deo stalne postavke Prirodnjačkog centra u Svilajncu. Deo prihoda od prodaje ulaznica biće namenjen za rekonstrukciju obdaništa u Svilajncu koji je stradao u majskim poplavama.

Manifestaciju su otvorili gradski menadžer Goran Vesić, v.d. direktora JP "Beogradska tvrđava" Nikola Kovačević, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << direktor Prirodnjačkom muzeja Slavko Spasić, predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i direktor fonda B92 Veran Matić.

- Meni je u ime Grada pripala ta čast da otvorim ovu izložbu koja je zaista fascinanatna. Nadam se da će što više dece doći sa roditeljima da uživa u eksponatima, a deo prihoda od ulaznica biće namenjen obnovi obdaništa u Svilajncu. Nadam se da će se dinosaurusi iz Svilajnca prijatno osećati u Beogradu - rekao je uz osmeh Goran Vesić.

Izložba | Foto: A. Stanković

- Naše preduzeće će brinuti o ovom parku, a u budućnosti ćemo se potruditi da ponudimo još više sličnih sadržaja našim sugrađanima - izjavio je Nikola Kovačević.

Direktor Prirodnjačkog muzeja u Beogradu Slavko Spasić izjavio je da je ovaj projekat nastao zahvaljujući saradnji tog muzeja i Prirodnjačkog centra iz Svilajnca i napomenuo je da ova manifestacija ima humanitarni karakter.

Događaj su posetila i deca iz Svilajnca, koja su ostala bez jedinog obdaništa koji je stradao u poplavama. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović zahvalio se organizatorima na uspešno realizovanoj izložbi, kao i svim sugrađanima koji će posetom učestvovati u obnovi obdaništa.

- Planiramo da uskoro završimo projekat Prirodnjačkog centra u našem gradu, za koji smatramo da će privući brojne mlade željne znanja - najavio je Milanović.

Izložba | Foto: A. Stanković

- Ovom manifestacijom smo ulepšali Beograd, a kada bi svi gradovi bili kao Svilajnac, to bi za našu zemlju bio veliki uspeh. Pored edukativne, važna je i humanitarna uloga ove izložbe. Nadamo se da ćemo do početka zime uspeti da rekonstruišemo obdaniše - rekao je Veran Matić, koji je najavio još jednu humanitarnu akciju, Ulicu otvorenog srca u centru Beograda, za 6. septembar.

Na otvaranju je nastupio i hor mališana "Kolibri" sa pevačicom Leontinom. Manifestaciju su posetili i ministar kulture Ivan Tasovac i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, koji su sa brojnim sugrađanima uživali u izložbi.

Posetioci će moći da vide kako su nekad izgledali triceratops, tiranosaurus, velosiraptor, diplodokus i drugi giganti praistorije. Ispred svakog dinosaurisa stoji tabla sa informacijama, a organizatori napominju da je strogo zabranjeno penjanje na eksponate.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Dinosaurusi stigli na Kalemegdan!

Izvor: Press, 29.Avg.2014

Manifestaciju su otvorili gradski menadžer Goran Vesić, v.d. direktora JP “Beogradska tvrđava” Nikola Kovačević, direktor Prirodnjačkom muzeja Slavko Spasić, predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i direktor fonda B92 Veran Matić...- Meni je u ime Grada pripala ta čast da otvorim...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.