Devojčica izgubila vid na gradilištu!

Izvor: S media, 04.Okt.2011, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica izgubila vid na gradilištu!

Nesrećno dete igralo se u nedelju sa drugaricama na mestu gde se nalazio negašeni kreč, opasna materija joj je prsnula u oko. Uprkos operaciji, male su šanse da ponovo progleda na to oko. Gradilište u Zemun polju bilo je potpuno neobezbeđeno.

Sedmogodišnja Dž. J. (7) iz naselja Kamendin u Zemun Polju teško je povredila oko u kobnoj igri na neobezbeđenom gradilištu „Zlatibor gradnje" kada joj je drugarica bacila negašeni kreč u lice!

Devojčica >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je zbrinuta na Očnoj klinici u Beogradu i lekari se bore da joj spasu povređeno oko. Kako Pres s saznaje, prema prvim prognozama lekara, vid na povređenom oku je totalno oštećen i za sada je neizvesno da li će devojčica posle operacije moći da progleda.

Advokat: Vansudsko poravnanje

Punomoćnik porodice Jovanović, advokat Vilijam Paspalovski, izjavio je juče za Preš da je stupio u kontakt sa predstavnicima „Zlatibor gradnje" i da im je ponudio vansudsko poravnanje.

- Trenutno prikupljamo dokumentaciju za dogovor o naknadi štete vansudskim poravnanjem. Očekujem da će predstavnici „Zlatibor gradnje" prihvatiti da nadoknade štetu kako bi se izbeglo povlačenje po sudu - rekao je Paspalovski.

Otvorena burad sa krečom?

Nesreća se dogodila 2. oktobra po podne, kada su deca u naselju Kamendin u Zemun Polju ušla na neobezbeđeno gradilište „Zlatibor gradnje" u ovom naselju. Dž. J. je sa još nekoliko devojčica i dečaka na gradilištu pronašla burad sa negašenim krečom koja nisu bila zaštićena.

- Posle jurnjave oko buradi, jedna devojčica je rukom zgrabila negašeni kreč i bacila ga Dž. J. pravo u lice! Dete je u panici počelo da trlja oči pokušavajući da obriše prah sa lica, ali joj je kreč upao pravo u oko. Ubrzo je oko počelo strahovito da je peče. Počela je da plače i doziva mamu. Deca su se uspaničila i razbežala. Stanari obližnjih zgrada čuli su plač i odmah pozvali devojčicine roditelje - navodi očevidac kobne igre.

Beograd: Dan žalosti zbog smrti radnika u Zemunu

Robert Kuper u četvrtak i petak u Beogradu

Završen ekonomski samit

Na poziv žitelja Kamendina na gradilište je ubrzo stigla Hitna pomoć i zbrinula devojčicu.

- Posle prve pomoći ukazane na mestu nesreće, devojčica je prebačena na Očnu kliniku u Pasterovoj ulici. Lekari su posle prvog pregleda odmah zadržali dete u bolnici. Prema prvim prognozama, oporavak će trajati najmanje mesec dana. Dete će biti operisano, ali je zasad neizvesno da li će lekari uspeti da joj spasu bolesno oko i da li će ponovo progledati - navodi izvor blizak istrazi.

(P R E S S)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.