Izvor: Studio B, 19.Jun.2013, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija privrednika otputovala u Rim

Privredno-politička delegacija naše zemlje, u kojoj su Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada, i Slobodan Šolević, član Gradskog veća, otputovala je jutros u Republiku Italiju.

Delegaciju iz više gradova Srbije, koju predvodi Dragan Marković, predsednik Skupštine grada Jagodine, čini 110 preduzetnika i predstavnika velikih sistema, koji će boraviti u Rimu od 19. do 21. juna.

- Želim da zahvalim gradu Jagodini i Draganu Markoviću na organizaciji ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << putovanja i naglasim da su sve dosadašnje posete pokazale da je ovaj model privlačenja investitora uspešan. Posle svakog od naših putovanja najmanje jedan strani investitor je došao u Srbiju i verujem da ćemo sa tom praksom i nastaviti. U našoj delegaciji su predstavnici raznih gradova, a i iz ovih poseta svi možemo nešto da naučimo i pokušamo da privučemo što više investicija u našu zemlju. Nama kao predstavnicima grada Beograda u ovom poslu će pomoći i Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda, koji ima veoma dobre odnose sa rimskom komorom. Sličan model primeniće se u narednom periodu i u Beogradu, pa će tako do kraja juna stotinu poljoprivrednika sa teritorije grada posetiti Italiju, razmeniti iskustva u oblasti voćarstva, protivgradne zaštite, navodnjavanja i svega drugog što može da doprinese da poljoprivreda bude uspešnija - rekao je Aleksandar Antić.

Dragan Marković je istakao da su u delegaciji predstavnici privrede 12 gradova. Cilj delegacije je privlačenje investicija i uspostavljanje novih pogona u Srbiji. Jedan od tih pogona fabrike „Vibac", u koji će biti uloženo 60 miliona evra, biće uspostavljen u Jagodini, gde će posao naći 300 radnika, a razgovaraće se i sa svim drugim investitorima koji su spremni da ulažu u Srbiji.

Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda, kazao je da Srbija i grad Beograd kao njen deo predstavljaju idealnu lokaciju za ulaganje, jer naša zemlja ima povoljne ugovore sa Rusijom, Belorusijom, Kazahstanom i EU, što omogućava svakom investitoru da ostvari dobre poslovne rezultate.

Na poziv Privredne komore grada Rima, privrednici iz naše zemlje obići će proizvođače nameštaja „Ufficiostile", Privredni institut u Rimu „Instituto commercio estero" i fabriku specijalnih folija „Vibac". Programom posete predviđeni su brojni radni susreti sa italijanskim biznismenima, koji pokazuju sve veće interesovanje za uslove poslovanja u Srbiji i mogućnosti za investicije.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.