Dan uživo o menjanju izgleda centra Beograda

Izvor: N1 televizija, 27.Avg.2018, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan uživo o menjanju izgleda centra Beograda

Počelo je uređivanje Trga Republike i trajaće 420 dana. Gradska vlast najavljuje i širenje pešačkih zona, ali i izgradnju zgrada opere i baleta. O ovim radovima i menjanju izgleda centra grada razgovaramo sa Bojanom Kovačevićem iz Akademije arhitekture Srbije.

Uživo smo i u Topolskoj ulici na Vračaru, gde su građani pokrenuli inicijativu za očuvanje celine takozvanog Krunskog venca gde je najavljena izgradnja nekoliko višespratnica na mestima gde se sada nalaze predratne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vile, po čemu je blok između ulica Petrogradske, Topolske i Vojvode Dragomira i poznat. O značaju očuvanja ove arhitektonske celine govorimo sa glumcem Milanom Cacijem Mihailovićem i višim kustosom Narodnog muzeja Miodragom Tomićem, koji su potpisnici inicijative.

Da li sezonski radnici, od kojih u poljoprivredi njih gotovo 95 odsto radi na crno, mogu da očekuju bolji položaj već od početka naredne godine? Tada počinje da se primenjuje Zakon o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima. Na taj način trebalo bi da budu legalizovani sezonski radovi, što podrazumeva i uvođenje elektronskog sistema za jednostavno prijavljivanje sezonaca. Nedavno je završen javni poziv NALED-a za izradu takvog softvera i o tome će u Danu uživo govoriti Tisa Čaušević iz Naleda.

U Novom Sadu je u toku projekat Kaleidoskop koji je pokrenula Fondacija Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture. Njime se, kako navode organizatori, predstavlja delo kulture zajedništva i zajedničko kreiranje programa, odnosno jedinstvena slika različitosti i raznolikosti Novog Sada.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.