DS:Rukovodstvo Beograda pokazalo svu nesposobnost

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jan.2019, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS:Rukovodstvo Beograda pokazalo svu nesposobnost

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je poražavajuće da se glavni grad dva radna dana u toku januara zbog snega nalazi u "potpunoj paralizi" i optužili vlast da je neodgovorna i bahata.

"Građani i građanke prestonice svedoci su tragične činjenice da su snežne padavine izazvale potpuni kolaps u funkcionisanju gradskih službe i da je život otežan, snabdevanje ugrorženo, a pružanje adekvatne pomoći starim i iznemoglim licima usporeno", navode iz DS-a.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />Navode da javni prevoz u pojedinim delovima grada skoro uopšte ne funkcioniše ili se funkcionisanje odvija otežano, gde su određene linije skraćene ili se na iste čeka i do sat vremena, a mnogi su primorani da po zimskoj hladnoći do posla idu pešice, kao i deca do svojih škola i obdaništa.

"Možemo samo konstatovati da ovako ophođenje vlasti predstavlja kulminaciju krajnje neodgovornog, bahatog i bezobzirnog ponašanje koje su demonstrirali i ranije, ali sada se najdrastičnije ispoljava i prema posledicama oseca u svakodnevici", ističu iz DS.

Kako dodaju, nedopustivo je da gradonačelnik Beograda opravdanje za tako loše stanje u gradu traži u loše sačinjenoj vremenskoj prognozi , čime neutemeljeno degradira stručnost ljudi angažovanih u RHMZ, pritom ističući da su sva vozila oprativna i na terenu.

"Pod ;pretpostavkom da je tačno da su sva vozila na terenu, a da ista ne mogu da očiste sneg koji pada samo dva dana onda nas to navodi na pitanje da li se gradski budžet racionalno projektuje i troši? Ko kontroliše stepen osposobljenosti komunalnih službi? Postoji li jasno deinisan plan delovanja u situacijama poput ove?", navode iz DS-a

Iz te stranke ističu da se nameće i pitanje neracionalnosti u trošenju sredstava, besmislenom investiranju u novogodišnju rasvetu, nepotrebnom rasipanju u stranačke promocije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.