Brodovima stiže 50.000 stranih turista

Izvor: Glas javnosti, Beta, 11.Jul.2010, 07:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brodovima stiže 50.000 stranih turista

BEOGRAD - Direktorka Turističke organizacije Beograda (TOB) Jasna Dimitrijević izjavila je da očekuje da će ove godine u Beograd brodovima stići oko 50.000 turista, što je na istom nivou kao prošle godine.

Ona je rekla da je prosečno zadržavanje brodova oko dva dana i dodala da će se tačni podaci o broju turista znati na kraju sezone. Direktorka TOB-a je rekla da brodovima u Beograd najviše pristižu turisti iz Nemačke, Velike Britanije, Holandije, Amerike.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je rekla, na pristaništu se nalazi turističko informativni centar TOB-a, gde turisti mogu dobiju mapu Beograda i preporuku šta da vide u glavnom gradu. "U zavisnosti od interesovanja predlažemo šta da se pogleda kao i u zavisnosti od vremena turista i pojedinačnih interesovanja. Predlažemo, na primer, restorane, mesta za izlazak, mesta gde mogu da kupe suvenire", rekla je Dimitrijevićeva.

Ona je dodala i da u prvih pet meseci ove godine broj noćenja stranaca u Beogradu povećan jedan odsto i navela da je glavni grad zanimljiv strancima, jer je nova turistička destinacija. Problem je, kako navodi, to što je broj noćenja domaćih turista u Beogradu smanjen za 11 odsto, a pad se beleži i na nivou Srbije, što je posledica ekonomske krize. Prema njenim rečima, uticaj na pad poseta domaćih turista imaju i cene u Srbiji i ekonomske mogućnosti građana.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.