Bitef počinje 15. septembra

Izvor: Studio B, 02.Sep.2010, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitef počinje 15. septembra

Ovogodišnji Bitef svečano će otvoriti reditelj iz Belgije Jan Lauers, čija će predstava „Izabelina soba" biti izvedena u Jugoslovenskom pozorištu, 15. septembra, prve večeri festivala.

Festival novih pozorišnih tendencija koji se održava 44. put, trajaće deset dana, do 25. septembra, a ulaznice koje su od juče u prodaji, koštaju od 1000 do 2000 dinara.

Predstavnici Bitefa najavili su početak festivala farbanjem šahta ispred Skupštine grada, u plavo sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << belim zvezdama, koji sada ima izgled logoa ovogodišnjeg Bitefa.

Od reditelja „Izabeline sobe" Jana Lauersa, videćemo i predstavu „Kuća jelena", zatim, mađarski „Frankenštajn prodžekt", dve predstave kojima će biti obeleženo 150 godina od rođenja Čehova - nemačka Jirgena Goša „Ujka Vanja" i ruska „Tri sestre", predstave iz Poljske, Slovenije, Italije...

U glavnoj selekciji od deset predstava biće i dve iz Srbije - „Ko bi hteo mamu kao moju" Dalije Aćin i „Bahantkinje" Stafana Valdemara Holma.

Prateći program obuhvata Bitef polifoniju posvećenu pozorišnom stvaralaštvu za mlade, Šoukejs, Bitef na filmu, izložbu svih dosadašnjih plakata, tribine, kao promociju monografije o Bitefu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.