Besplatno letovanje na Tari za decu iz Zvečanske

Izvor: Studio B, 22.Jul.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatno letovanje na Tari za decu iz Zvečanske

Mališani iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine krenuli su danas na besplatno desetodnevno letovanje na Mitrovcu na Tari, koje je za njih obezbedio grad Beograd.

Decu je jutros ispratio i sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić, koji je istakao da je za njihov boravak na Tari resorni sekretarijat izdvojio 1.700.000 dinara.

- Bez obzira na ekonomsku krizu i nedostatak novca u svim segmentima društva, Sekretarijat za socijalnu zaštitu izdvojio je i ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << godine sredstva da pošalje ove mališanje na letovanje, jer oni zaslužuju da imaju nekoga da brine o njima i da, iznad svega, imaju detinjstvo kao sva druga deca - izjavio je Đukić.

Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ima dugu tradiciju privremenog zbrinjavanja dece, svih uzrasta, usled nemogućnosti boravka u prirodnoj porodici. Briga i staranje u ustanovi traju dok se detetu ne obezbedi odgovarajući porodični ambijent (biološka, usvojiteljska ili hraniteljska porodica) ili do punoletstva i osposobljavanja za svakodnevni samostalan život. Ustanova ima mogućnost zaštite 528 dece, o kojoj se brine 355 zaposlenih.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Besplatno letovanje na Tari za decu iz Zvečanske

Izvor: Blic, 22.Jul.2011

Mališani iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine krenuli su danas na besplatno desetodnevno letovanje na Mitrovcu na Tari, koje je za njih obezbedio grad Beograd. Decu je jutros ispratio i sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić, koji je istakao da je za njihov boravak na Tari resorni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.