Beogradski maturanti plesali na Novom Beogradu

Izvor: Kurir, 18.Maj.2012, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski maturanti plesali na Novom Beogradu

BEOGRAD - Nekoliko stotina beogradskih maturanata plesalo je u tematskom parku "Terazije iz tridesetih" u Novom Beogradu, u okviru manifestacije "Ples sa Evropom".

Maturanti su plesali kadril, a nosili su narandžaste i crne majice, kao i bele kišobrane.

Beogradski maturanti su obeležili završetak školske godine plesom unutar novoizgrađene replike starog centra grada, u tematskom parku "Terazije iz tridesetih" na Novom Beogradu.

Preko puta nekada čuvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << "Buvljaka", prema rečima organizatora, plesalo je oko 400 maturanata uz savremene ritmove u ambijentu Beograda kakav je izgledao tridesetih godina prošlog veka.

Organizatori manifestacije, Skupština grada Beograda i Naftna industrija Srbije, izrazili su nadu da će maturanti početi tradicionalno da proslavljaju maturu baš na Novom Beogradu, gde je izgrađena replika Terazija u razmeri jedan prema jedan.

Nekadašnje jezgro Beograda, sada "nastanjeno" na Novom Beogradu, izgradeno je u sklopu projetka "Beogradizacija Beograda".

Manifestacija "Ples sa Evropom" održava se na više od 150 mesta širom Evrope.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.