Beograđanima predstavljeni novi trolejbusi

Izvor: Studio B, 24.Sep.2010, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđanima predstavljeni novi trolejbusi

Prezentacija novih niskopodnih solo trolejbusa, koje po ugovoru sa Gradom isporučuje beloruski proizvođač Belkomunmaš održana je na okretnici na Studentskom trgu.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić prisustvovali su prezentaciji novih niskopodnih solo trolejbusa, koje po ugovoru sa gradom Beogradom isporučuje beloruski proizvođač „Belkomunmaš".

Dragan Đilas apelovao je na sugrađane da čuvaju nove trolejbuse >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i pokušaju da ih zadrže u istom stanju bar nekoliko godina.

- Verujem da će Beograđani znati da čuvaju nove trolejbuse i da uživaju u njihovom komforu. Oni mogu da pređu 500 metara bez napajanja strujom, što garantuje da u slučaju prekida mreže ili nekih zastoja mogu da nastave vožnju. Ovo je ekološko vozilo koje ne zagađuje i koje će voziti Beograđane narednih godina, nadam se uspešno - rekao je Đilas.

Gradonačelnik je istakao da bi do kraja godine Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd" trebalo da potpiše ugovor za kupovinu 250 novih autobusa, koji su se pokazali najboljim u Evropi.

- Sledeće godine stižu prvi novi tramvaji, a do 2012. će ih biti 30. Verujem da ćemo izgradnjom mosta na Adi Ciganliji, ulaganjem u GSP moći da za godinu i po dana imamo kvalitetniji prevoz nego danas - kazao je Dragan Đilas.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić rekao je da Beograd ima saobraćajne probleme i da je odgovor na to pokušaj gradskih vlasti da obezbedi dobar i adekvatan gradski javni prevoz.

- Svesni smo gužvi na beogradskim ulicama, činjenice da svakoga dana u centar grada uđe 200.000 automobila, da u ovom trenutku Beograd ima gotovo 700.000 registrovanih vozila i da se taj broj iz godine u godinu povećava za oko 50.000 vozila. Pozivamo Beograđane da u što većoj meri koriste gradski prevoz, a mi ćemo obezbediti da taj prevoz bude na što boljem nivou - istakao je Antić.

U aprilu 2010. godine potpisan je ugovor za nabavku 83 nova niskopodna solo trolejbusa beloruskog proizvođača. Do sada je isporučeno 24 vozila, koja će od danas biti uključivana u saobraćaj na linijama 22, 29, 41, 28, 19 i 21. Novi trolejbusi imaju 26 mesta za sedenje i ukupan kapacitet za 101 putnika. U njima su obezeđena mesta za lica sa posebnim potrebama, kojima će biti olakšano kretanje.

Ova savremena vozila su sa vučom na naizmeničnu struju, što omogućava 30 odsto uštede, imaju duplo duži vek trajanja i jeftinije održavanje.

Sadašnji trolejbuski park sačinjavaju 124 vozila prosečne starosti 14,4 godine. Svakodnevno Beograđane prevozi 97 trolejbusa na osam linija dužine 58,10 kilometara. Godišnje trolejbusi ostvare skoro 500.000 radnih sati i prevezu više od 10 odsto putnika, najviše u centralnim zonama grada.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U saobraćaj puštena 22 nova trolejbusa

Izvor: S media, 24.Sep.2010

Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić prisustvovali su danas na Studentskom trgu prezentaciji novih, niskopodnih, solo trolejbusa koji će voziti na linijama 22, 29, 41, 28, 19 i 21...Od jutros je u saobraćaj pušteno 22 takvih trolejbusa, a očekuje se...

Nastavak na S media...

Beograd dobio nove trolejbuse

Izvor: B92, 24.Sep.2010

Beograd -- Novi niskopodni trolejbusi koje je Beogradu isporučio beloruski proizvođač Belkomunmaš predstavljeni su na trolejbuskoj okretnici na Studentskom trgu...Danas je predstavljeno 22 trolejbusa koji su već uključeni u saobraćaj, dok preostala poručena vozila stižu do kraja oktobra. ..Ukupno...

Nastavak na B92...

BEOGRAĐANE PREVOZE NOVI BELORUSKI TROLEJBUSI

Izvor: Kurir, 24.Sep.2010

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić prisustvovali su na Studentskom trgu prezentaciji novih, niskopodnih, solo trolejbusa koji će voziti na linijama 22, 29, 41, 28, 19 i 21...U saobraćaj su danas puštena 22 takva trolejbusa, a očekuje se...

Nastavak na Kurir...

Beograd dobio 23 nova niskopodna trolejbusa (foto)

Izvor: SrbijaNet.rs, 24.Sep.2010

Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić prisustvovali su danas na Studentskom trgu prezentaciji novih, niskopodnih, solo trolejbusa koji će voziti na linijama 22, 29, 41, 28, 19 i 21. Od jutros je u saobraćaj pušteno 22 takvih

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Novi beloruski trolejbusi na ulicama

Izvor: Glas javnosti, 25.Sep.2010, 07:07

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić prisustvovali su na Studentskom trgu prezentaciji novih, niskopodnih, solo trolejbusa koji će voziti na linijama 22, 29, 41, 28, 19 i 21...U saobraćaj su puštena 22 takva trolejbusa, a očekuje se puštanje...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.