Beograd pod snegom

Izvor: S media, 22.Feb.2011, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd pod snegom

Sneg u Beogradu pada već skoro 24 sata bez prekida, pa će ekipe Zimske službe "Beograd puta" tokom noći raditi u punom kapacitetu, a nadležni su ponovo apelovali na gradjane da očiste sneg ispred svojih zgrada i sa drugih javnih površina za koje su odgovorni.

U glavnom gradu Srbije visina snežnog pokrivača dostigla je šest santimetara, a najavljen je i pad temperature, pa se zbog mogućnosti stvaranja poledice oprez savetuje svim učesnicima u saobraćaju - i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vozačima i pešacima.

Temperatura se kreće od nule do minus tri stepena, pa se na ulice preventivno posipa so.

Sneg sa beogradskih ulica, kako je saopšteno iz Uprave grada Beograda, uklanja 126 ekipa Zimske službe "Beograd puta" - 91 kamion s posipačima i raonicima i 35 "multikara" za manje saobraćajnice.

Na vangradskim bazama dežuraju 22 ekipe, a angažovane su i dve male mašine za čišćenje nanosa.

Iz Gradskog sekretarijata za inspekcijske poslove su Beogradjane upozorili da će ukoliko ne očiste sneg ispred svojih zgrada i sa drugih javnih površina za koje su odgovorni morati da plate kaznu od 2.500 do 500.000 dinara.

U Beogradu će sutra biti oblačno i hladno, povremeno sa slabim snegom. Vetar slab do umeren, jutarnja temperatura oko minus tri, a najviša dnevna oko minus jedan stepen Celzjusa.

I u ostalim delovima Srbije će biti oblačno i hladno, mestimično sa snegom, jutarnja temperatura biće, kako je saopštio Republički hidrometerološki zavod, od minus pet do minus jedan, a najviša dnevna od minus dva do dva stepena Celzjusa.

Visina snežnog pokrivača na Crnom Vrhu, prema podacima RHMZ, iznosi 39 santimetara, na Kopaoniku 25, centimetar manje u Negotinu, a 23 na Zlatiboru, a dok najmanje snega ima u Somboru, Leskovcu i Novom Sadu - po centimetar, dva.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sve ulice prvog prioriteta očišćene i prohodne

Izvor: Studio B, 23.Feb.2011, 10:51

Sve ulice prvog prioriteta su prohodne i čiste i nema skraćenja linija javnog gradskog prevoza...Drugi prioritet čišćen je sinoć uporedo s prvim i od jutros su ekipe Zimske službe „Beograd-puta" ponovo angažovane na sporednim saobraćajnicama u gradu. Prema rečima Milorada Pucarevića,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.