Beograd na vodi: Sledeće nedelje uklanjanje šina

Izvor: Studio B, 04.Mar.2014, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd na vodi: Sledeće nedelje uklanjanje šina

Predsednik Privremenog veća Beograda Siniša Mali najavio je da će sledeće nedelje početi pripreme za realizaciju projekta "Beograd na vodi." Krenuće se sa uklanjajnjem železničkih šina koje se inače ne koriste.

"Železnice Srbije počeće sa uklanjanjem šina i to će trajati između šest i osam meseci", kazao je na TV Pink Mali, precizirajući da je reč o prostoru na Novom Beogradu, između Gazele i Brankovog mosta.

On naveo da su imovinsko pravni odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na tom prostoru čisti i regulisani. Tu bi, prema njegovim rečima, trebalo da bude izgrađena kula visine oko 210 metara.

Projekat će se raditi u tri faze i najvećim delom trebalo da bude završen do 2020. godine.

Projekat "Beograd na vodi" predviđa ukupno 1.850.000 kvadratnih metara. Planira se izgradnja pre svega stambenih, ali i poslovnih objekata, kao i objekata iz oblasti kulture, poput pozorista ili opere.

"Prvi zvanični radovi na projektu trebalo bi da počnu do kraja godine", kazao je Mali.

Prema njegovim rečima, oko 80 odsto stanova koji budu izgrađeni kupce će naći van granica Srbije.

Mali je naveo i da je pre desetak dana raspisan konkurs za idejno rešenje za autobusku stanicu koja bi trebalo da bude izmeštena u blizini Buvljaka na Novom Beogradu.

On je potvrdio informacije i da će biti izmeštena železnička stanica na stanicu Prokop, čija će izgradnja uskoro biti završena.

Dodao je da će se o nameni zgrade postojeće železničke stanice, naknadno raspravljati.

"Mi nićemo imati nikave troškove, osim troškova dovođenja i odvođenja infraskutruktre", kazao je Mali.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Pripreme za Beograd na vodi od sledeće nedelje

Izvor: Blic, 04.Mar.2014

Predsednik Privremenog veća Beograda Siniša Mali najavio je danas da će sledeće nedelje početi pripreme za realizaciju projekta "Beograd na vodi", a krenuće se sa uklanjajnjem železničkih šina koje se inače ne koriste..."Železnice Srbije počeće sa uklanjanjem šina i to će trajati između...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.