Asfaltirano najviše u rubnim delovima grada

Izvor: Studio B, 28.Okt.2011, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asfaltirano najviše u rubnim delovima grada

Ove godine čak 200 ulica u gradu prvi put je dobilo asfalt. Najviše, nekada zemljanih puteva, uređeno je u rubnim delovima opština Palilula, Rakovica, Barajevo i Grocka, gde će do kraja godine biti asfaltirano još 60 starih i novih ulica.

Među njima su Kordunaška, Kolarčeva i Radeta Končara u Kaluđerici, koje će posle trideset godina prvi put biti asfaltirane.

Stići do svake kuće i razdeliti pisma u ovom delu Kaluđerice, decenijama je za Dušana bio pravi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << podvig. Po zemljanom putu, kiši ili snegu, on je na svom mopedu ipak uspevao da dostavi poštu, a ta veština koristiće mu još koji dan.

Kao po magistrali, kako sami kažu, voze i stanovnici Kordunaške ulice, koja je u ovom kraju prva dobila asfalt. To ih je podstaklo da zasuku rukave i dodatno urede svoja domaćinstva.

Iako su početkom godine, na predlog opštine Grocka, za asfaltiranje bile planirane samo dve ulice u tom kraju, na zahtev građana, a nakon rebalansa gradskog budžeta, odlučeno je da svi zemljani putevi budu presvučeni asfaltom.

Nakon Kordunaške, novi asfalt početkom sledeće nedelje dobiće i ulica Rade Končar. 250 metara asfalta, omogućiće da se porodice lakše priključe na ulicu Dušana Kostića, a i na Smederevski put.

Meštani kažu da su se godinama dovijali i posipali put da ne bi gazili blato, ali ništa od toga nije bilo trajno rešenje.

Prvi asfalt u poslednje tri godine u Grockoj je dobilo 110 zemljanih puteva, od čega je trećina uređena ove sezone

- U programu direkcije za puteve nalazi se 97 ulica, do sada smo uradili 35, imamo još nekoliko ulica u toku, programom je predviđeno da se sve ulice urade. Ono što ne stignemo, ako nam vreme ne dozvoli, nastavićemo sledeće godine, tako da sve što je u planu buće urađeno, kaže Ivana Vuletić, Direkcija za puteve.

Ulice koje nisu u planu za ovu, mogu se naći u planu za 2012. godinu. Potrebno je samo da građani što pre podnesu zahtev u svojoj opštini, koja će najkasnije do 15.novembra, predloge proslediti Direkciji za puteve grada Beograda. Ulice će se uređivati prema prioritetima, u zavisnosti od toga u kakvom se stanju nalaze, a prvenstvo će kao i prethodnih godina imati ulice koje do sada nikada nisu bile asfaltirane.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.