Antić apelovao na građane da budu humani

Izvor: Glas javnosti, Beta, 17.Apr.2010, 07:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić apelovao na građane da budu humani

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić apelovao je  na građane da budu humani prema životinjama i istakao da grad čini sve da otvaranjem azila reši problem pasa lutalica.

- Odsecanje šapa keruši je stravičan događaj koji nas je sve zaprepastio. Grad će učiniti sve da olakša život ovoj keruši i taj problem će biti rešen - kazao je Antić novinarima u Skupštini grada.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je da će grad obezbediti sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za nabavku proteza za šape keruše Mile. Predsednik Skupštine grada rekao je da je svestan ekonomske krize, ali je apelovao na građane da i u toj situaciji ne odbacuju svoje kućne ljubimce.

- Treba da budemo humani i jedni prema drugim i prema životinjama - rekao je on.

Antić je poručio da je grad svestan postojanja velikog broja pasa lutalica i da nastoji da problem reši otvaranjem azila. Antić je dodao da će grad preduzeti "niz mera da se reše problemi iz oblasti zoohigijene".

U beogradskom naselju Medaković pre tri dana pronađena je keruša Mila kojoj je neko odsekao sve četiri šape. Psu je ukazana pomoć u privatnoj veterinarskoj ambulanti.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.