Ambasadu SAD-a krase dela srpskih slikara

Izvor: Studio B, 22.Maj.2013, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadu SAD-a krase dela srpskih slikara

Novo sedište ambasade SAD u Beogradu, na Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, od danas krase dva umetnička dela viđenih srpskih slikara Cileta Marinkovića i Milutina Dragojlovića.

Svoju sliku, Marinković je odlučio da pokloni ambasadi, jer kako kaže, njegova dela krase brojne zanimljive objekte u svetu, a to delo dodiruje njegov život kao studenta koji je dve godine proveo u Americi.

Platno Milutina Dragojlovića na kojem je prikazana čuvena pensilvanijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << železnička stanica, srušena pre 50 godina, ambasadi je poklonio Dan Tana, srpski biznismen koji živi u Americi.

Kako su on i autor ocenili, zbog motiva koji slika prikazuje, nova američka ambasada pravo je mesto na kojem treba da bude izložena. Zahvalivši na poklonjenim slikama, ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi ocenio je da one simbolizuju i čine spoj Srbije i Amerike.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.