Aleksandar Popović: Prazne fabričke hale dati besplatno

Izvor: Blic, 03.Mar.2014, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Popović: Prazne fabričke hale dati besplatno

Kandidat za gradonačelnika Beograda Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović najavio je danas da će se, ako građani daju poverenje toj stranci, prazne fabričke hale besplatno dati ljudima koji žele da pokrenu sopstvenu proizvodnju.

Kako se navodi u saopštenju DS S-a, Popović je posetio opštinu Surčin i razgovarao sa građanima o problemima koje ova beogradska opština ima, nakon čega je obišao S Klub u Jakovu.

- Klub S u Jakovu je jedno od uspešnih privatnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preduzeća koja su Beogradu potrebna. DS S želi da kroz javnoprivatno partnerstvo i kroz razvoj malih i srednjih preduzeća pokrene zapošljavanje i beogradsku privredu - istakao je Popović.

On je rekao da se DS S zalaže za formiranje kancelarije za pomoć malim i srednjim preduzetnicima u svakoj opštini, te da će osnovati fond iz koga bi se mali i srednji preduzetnici finansirali.

Takođe, prema Popovićevim rečima, DS S će raditi na razvijanju klastera, jer želi da na 200 hiljada stanovnika postoji po jedan poslovno tehnički inkubator za sve one koji imaju dobre ideje, a kojima je potreban jeftin početak svog biznisa, jer nemaju dovoljno veliki kapital.

- Želimo da sve one prazne fabričke hale - u kojima se danas, nažalost, ništa ne događa - napunimo i da ih damo što jeftinije moguće ili potpuno besplatno svakome ko želi da pokrene sopstvenu proizvodnju - naglasio je Popović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.