Akcija ulepšavanja grada za doček što većeg broja turista

Izvor: Studio B, 24.Mar.2016, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija ulepšavanja grada za doček što većeg broja turista

Stabilan rast broja turista u Beogradu ukazuje na potrebu za sređivanjem posebnih trasa koje su najinteresantnije turistima.

Zbog toga se pokreće koordinisana akcija na nivou grada kako bi se organizovano pristupilo pripremi za veći broj posetilaca sa ciljem da im se boravak u prestonici učini što prijatnijim.

Na današnjem sastanku pomoćnika gradonačelnika Borka Milosavljević, glavnog urbaniste Milutina Folića, sekretarke za privredu Tijane Maljković, predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Turističke organizacije Beograda i tehničkih direktora komunalnih preduzeća usaglašena je potreba koordinisanog delovanja kako bi se već definisane, a i nove rute ulepšale i kasnije kontinuirano održavale.

- Usaglasili smo konkretne mere, a pripremamo i akcioni plan za sve rute, sa jasnim ulogama svih aktera, a posebno onih koji će se direktno baviti uređenjem, i to „Zelenila", „Čistoće", „Beograd-puta" i „Vodovoda". Očekujte mnogo više zelenila, cvetnih aranžmana, sređenih urbanih džepova, pojačane mere čišćenja i pre svega uklanjanje grafita sa objekata - rekao je je pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

Prema njegovim rečima, bitno je da stavke iz akcionog plana budu jasno definisane, sa tačnim datumom izvršenja i kontrolom postignutog.

- Pokazalo se da i sa pojačanim tekućim održavanjem bez velikih finansijskih izdataka, ako se pristupi sinhronizovano i kreativno, grad može da izgleda mnogo lepše kako za nas koji živimo u njemu tako i za sve veći broj turista. Očekujemo da ova akcija da brze i vidne rezultate, a nadamo se da ćemo privući i druge zainteresovane da nam se pridruže u ulepšavanju našeg grada - dodao je Borko Milosavljević.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.