AKCIJA UKLANJANJA PLAKATA IZ CENTRA GRADA

Izvor: Kurir, 01.Apr.2011, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKCIJA UKLANJANJA PLAKATA IZ CENTRA GRADA

BEOGRAD - Akcija uklanjanja plakata sa mesta na kojima nije dozvoljeno njihovo lepljenje počela je rano jutros. Uklanjanje, započeto u Knez Mihailovoj i okolnim, centralnim gradskim ulicama, sprovode gradski komunalni inspektori u saradnji sa "Gradskom čistoćom" i "Zelenilom".

- Do sada je uklonjena znatna količina papira, kako sa stubova za oglašavanje koji su postavljeni u Knez Mihailovoj i gde je oglašavanje dozvoljeno tako i sa kandelabara, stubova javne rasvete, oko ulaza zgrada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa fasada i drugih prostora, gde je oglašavanje izričito zabranjeno. Akcija se organizuje u okviru prolećnog uređenja grada i imaće stalni karakter. Apelujemo na naše sugrađane da plakate ne lepe na mestima na kojima to nije dozvoljeno i tako svi zajedno doprinesemo urednijem i lepšem izgledu našeg grada - rekao je Nebojša Tomić, zamenik gradskog sekretara za inspekcijske poslove.

Prema odluci o opštem uređenju grada i odluci o oglašavanju, zabranjeno je lepljenje plakata na stubovima javne rasvete, fasadama i drugim prostorima, osim na za to posebno određenim mestima. U toku je procedura izmene ovih odluka, kojima je predviđeno da kazne ubuduće iznose 5.000 dinara za fizičko lice, 20.000 za pravno i do 75.000 dinara kod sudije za prekršaje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.