Zucchero 19. juna u Beogadskoj areni

Izvor: NC magazin, 18.Feb.2011, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zucchero 19. juna u Beogadskoj areni



Slavni italijanski pevač Zucchero održaće koncert 19. juna u Beogradskoj areni. Adelmo Fornaciari, poznatiji po nadimku Zucchero, koji mu je dao učitelj, svoj proboj na muzičku scenu napravio je pobedom na italijanskom festivalu Kastrokaro 1981. godine. Vrlo brzo emociju njegovih reči i glasa počeli su da razumeju i dele u svim krajevima sveta.

Njegov album „Blue’s“ iz 1987. godine prodat je u 1.3 miliona primeraka i najveći je komercijalni proboj rok albuma ikada dostignut u Italiji. Po objavljivanju albuma Zucchero je započeo turneju sa Joe Cocker-om i Miles Davis-om. Od tada, Zucchero je prodao preko 50 miliona albuma širom sveta. Dueti sa Eric Clapton-om i Paul Young-om postali su internacionalni hitovi, a Zucchero-vo izvođenje Sting-ove pesme „Mad about You“ (Muoio per te) našlo se na Stingovom albumu „The Soul Cages“, sa maestrom Luciano Pavarotti-jem Zucchero je izveo numeru „Miserere“.

Album sa najvećim hitovima, "Best of Zucchero", objavljen je 1996. godine i na njemu se nalaze pesme “I ‘Il Volo/My Love’, "Menta e Rosmarino / I Wont Be Lonely Tonight ", kao i omiljene: "Diamante", "Senza Una Donna" i "Diavolo in Me". "Best of..." album je prodat u 3 miliona primeraka do sada.
Pogledaj vesti o: Joe Cocker u Areni

Nastavak na NC magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NC magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NC magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.