Fatboy Slim 23. septembra u Beogradskoj areni

Izvor: NC magazin, 26.Maj.2011, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fatboy Slim 23. septembra u Beogradskoj areni

Pionir elektro densa, Norman Quentin Lee Cook, poznatiji kao Fatboy Slim nastupiće 23. septembra u Beogradskoj areni.

Ovaj engleski DJ, big beat muzičar i producent, koga je magazin “Q” svrstao na listu 50 Bands To See Before You Die, jedan je od najzaslužnijih za razvoj elektro densa. U karijeri dugoj više od dvadeset godina, Fatboy Slim, odnosno Quentin Lee Cook, nastupao je pod različitim pseudonimima i sa svakim ostvario zapažene rezultate.

Fatboy Slim odrastao je u gradu Reigate u Engleskoj. Muzikom je počeo da se bavi svirajući bubnjeve u Disque Attack, britanskom novotalasnom uticajnom rok bendu.
Po odlasku na studije na Brighton Polytechnic akademiju, razvija svoje DJ veštine nastupima po klubovima. Nastupajući pod nazivima DJ Quentox (The OX that Rocks) Cook i DJ Baptiste, počeo je sa širenjem hip hop uticaja. Ove prvobitne žurke opisane su u muzičkom dokumentarcu „South Coast” koji prikazuje hip hop scenu Brajtona od korena do današnjih dana.

Nastavak na NC magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NC magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NC magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.