Cukero u Beogradskoj areni 19. juna

Izvor: Blic, 18.Feb.2011, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cukero u Beogradskoj areni 19. juna

Poznati italijanski pevač Cukero održaće koncert u Beogradskoj areni 19. juna. On će publici predstaviti svoj prošlogodišnji album "Chocabeck".

Ovaj album mnogi smatraju jednim od najboljih pa čak i najboljim albumom u Cukerovoj karijeri. Sniman na raznim krajevima sveta (Los Anđeles, London, Bolđeri) album su producirali neki od najpoznatijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svetskih producenata – Don Vas ("The Rolling Stones", Bob Dilan i Roj Orbison), Brendan O’Brajan (AC/DC, Brus Springstin, "Pearl Jam") i drugi.

Najizražajni tekstovi ponovo su nastali u saradnji sa Bonom i Brajanom Vilsonom.

Karte

Koncert Cukera će biti ograničenog kapaciteta a ulaznice će već od danas, petka 18.02., biti u prodaji po cenama od 2200, 2500, 2900 i 3500 dinara na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Kulturni centar Beograda, Eventim prodajnim mestima, "Ušće Shopping centar, knjižara Delfi (SKC), Gigstix Novi Sad i preko sajtova www.arenabeograd.com, www.tickets.rs i www.eventim.rs

Adelmo Fornaćari, na svetu poznatiji po nadimku "Zucchero" koji mu je dao učitelj, svoj proboj na muzičku scenu napravio je pobedom na italijanskom festivalu Kastrokaro 1981. godine.

Njegov album "Blue’s" iz 1987. godine prodat je u 1.3 miliona primeraka i najveći je komercijalni proboj rok albuma ikada dostignut u Italiji. Po objavljivanju albuma, Cukero je započeo turneju sa Džoom Kokerom i Majlsom Dejvisom.

Od tada, Cukero je prodao preko 50 miliona albuma širom sveta.

Sa Erikom Kleptonom sarađivao je na pesmi "Wonderful World", dok je pesma „Senza Una Donna" (Without a Woman) sa Polom Jangom postala internacionalni hit.

Cukerovo izvođenje italijanske verzije Stingove pesme "Mad about You" (Muoio per te) našlo se na Stingovom albumu "The Soul Cages", a sa maestrom Lučanom Pavarotijem ostvario je čuveno izvođenje numere "Miserere".

Cukero je posvećen i humanitarnom radu. Sa Lučanom Pavarotijem organizovao je gala humanitarno veče "Pavarotti & Friend" koje je preraslo u tradicionalno a aktivan je i u podršci kampanje 46664 Nelsona Mendele u okviru koje nastupa na koncertima širom sveta.

Dueti

Hit album iz 2004. godine "Zu & Co.” čine brojni dueti sa mnogobrojnim muzičkim velikanima uključujući Majlsa Dejvisa, Pola Janga, Ronana Kitinga, Šeril Krou, Krenberis, B.B. King, Džon Li Huker, Mana, Brajan Mej i Solomon Burk.

Godine 1990. objavio je album "Oro Incenso e Birra" u Engleskoj i promovisao ga na evropskoj turneji sa Erikom Kleptonom. Iste godine, postao je prvi rok muzičar koji je nastupio ispred Kremlja u Moskvi na koncertu koji se prenosio uživo širom Evrope.

Zahvaljujući uspehu albuma "Miserere” i istoimenog dueta sa Lučanom Pavarotijem za koji je Bono pisao englesku verziju teksta, Cukero je nagrađen svetskom muzičkom nagradom 1993. godine za najuspešnijeg italijanskog pevača.

Album sa najvećim hitovima 'Best of Zucchero’ objavljen je 1996. godine i na njemu se nalaze pesme "I 'Il Volo/My Love’, 'Menta e Rosmarino / I Wont Be Lonely Tonight ’ kao i omiljene 'Diamante’, 'Senza Una Donna ’ i 'Diavolo in Me ’. 'Best of...’ album je prodat u 3 milliona primeraka do sada.

Do 2000. godine, Cukero je nastupao na humanitarnim događajima kao što je "Rainforest Benefit" sa Stingom, Eltonom Džonom, Stivijem Vonderom i drugima, a objavio je i singl "Va Pensiero", čuvenu horsku numeru iz opere "Nabuko" Đuzepea Verdija preradivši tekst i aranžman u uspavanku.

Takođe, pojavio se kao gost na koncertu Roling Stonsa, a sa Majklom Džeksonom učestvovao je na humanitarnom koncertu Crvenog krsta u Minhenu.

"Baila (sexy thing)" prvi singl sa albuma "Shake" iz 2001. završio je na prvom mestu top lista a album je dostigao milion kopija samo u Evropi. Na njemu se nalazi i duet sa Džonom Li Hukerom, koji je preminuo neposredno pre izlaska albuma.

Godine 2006. objavio je album "Fly" sa singlovima "Bacco perbacco", "Cuba Libre" i "Occhi" i promovisao ga na svetskoj turneji sa preko 150 koncerata (gotovo svi su bili rasprodati).

Povezane vesti: Morales sprema žurku za Beograđane Humanitarni koncert za malu Enu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.