Arena, Pionir i Hala sportova će biti privremene bolnice

Izvor: Vostok.rs, 31.Mar.2020, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arena, Pionir i Hala sportova će biti privremene bolnice

Gradski štab za vanredne situacije u Beogradu doneo je odluku da se Beogradska arena, Hala „Aleksandar Nikolić“ i Hala „Ranko Žeravica“ pripreme za privremene bolnice gde će biti smeštani pacijenti oboleli od virusa korona sa lakšim simptomima.
U Areni se trenutno pakuju paketi pomoći za penzionere, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, dodajući da će do petka taj prostor biti ispražnjen i da će početi pripreme za novu privremenu bolnicu. „To će zavisiti od brzine kojom će se puniti Sajam“, rekao je Vesić. Procena je, dodaje on, da će u Areni biti oko 1.500 mesta, dok su druge dve hale nešto manje i imaće manji broj kreveta. „Naše je da pripremimo te objekte, a onda će ih vojska pripremiti za pacijenate. Ispraznićemo objekte, dezinfikovaćemo ih i predati za eventualno korišćenje“, naveo je Vesić. Tanjug
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.