Aca Lukas: Dino, koliko košta mržnja?!

Izvor: Svet, 19.Okt.2011, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aca Lukas: Dino, koliko košta mržnja?!

naslov: 
Aca Lukas: Dino, koliko košta mržnja?!



excerpt: 
Kralj splavova, kako je publika prozvala Aleksandra Vuksanovića, proslaviće 43. rođendan 3. novembra u Beogradskoj areni...


izvor: 
Novosti


tekst clanka: 
Kralj splavova, kako je publika prozvala Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao Aca Lukas, proslaviće 43. rođendan 3. novembra u Beogradskoj areni, sada već tradicionalnim koncertom. Na pitanje kako komentariše činjenicu da već tri godine zaredom puni Arenu, sa poslednjim studijskim albumom "Lešće", Lukas kaže: "Zbog mnogobrojnih obaveza nisam stigao ranije da snimim album. On je u pripremi i na koncertu ćemo odsvirati nekoliko novih pesama, a pre toga objaviću singl i spot. Da ti kažem, toliko posla imam, a posećenost na svakom koncertu je tolika da kao da smo 'Lešće' juče izdali. Nisam hteo bez preke potrebe da snimam album, dok ne uradi nešto zaista dobro. Marina i Futa su mi, kao i uvek, uradili baš jedan strašan album."
Priča se da će vaša rođendanska žurka trajati čak šest sati? "To će biti hepening, sa gostima, samo što ćemo umesto prošlogodišnje dve napraviti jednu Arenu, koja će trajati kao one dve zajedno. Ne bi valjalo da sada radimo Arenu dva puta. Mogli smo, ali nećemo se trkati ni sami sa sobom, niti sa bilo kim drugim. Imamo našu priču koja je, verujem, dobra. Koncert će biti drugačiji nego prošle godine, da malo iznenadimo publiku. Ne najavljujem ništa spektakularno, u smislu, te ne znam, biće ovo, te pašće plafon i slično. Biće to rokenrol žurka, sa dobrom energijom, atmosferom i zagarantovanim provodom."
Nedavno su se dvojica iz publike potukla na vašem koncertu... "Nije to bila tuča, više mala čarka."
A vi ste im, navodno, rekli da se ne biju na vašem koncertu jer uskoro dolazi Dino Merlin? "Ne, nisam tako rekao. To nije tačno. Što se tiče Dina Merlina, da pojasnimo neke stvari. Nemam ništa ni protiv koga, što se mene tiče, stvarno je dobrodošao. Apsolutno to ne gledam sa nacionalne strane. Ali sa ljudske strane gledano, baš se pitam kako je moguće da posle tolike mržnje dođeš i kažeš tim istim ljudima da ih voliš. To mi je jedino čudno. Ja u Sarajevu imam mnogo više prijatelja nego u bilo kom drugom gradu, i to su sve sjajni ljudi. Znači, nemam nikakvih problema što se tiče nacionalne osnove. Niti sa umetničke, jer on ima mnogo hitova. Ali mi nije jasno koliko košta ta promena mržnje? Ako je neko izrekao tako teške reči o Srbima kao on, to je njegovo pravo i ja mu za to skidam kapu. Ali pogaziti sve to, to može da uradi samo čovek kome ja nikad ne bih okrenuo leđa."
Dino Merlin je samo poslednji u nizu, a Beograd je i dalje grad otvorenog srca, bez obzira na sve teške izrečene reči? "Ponavljam, nema to nikakve veze sa nacionalizmom, u pitanju je ljudska strana. Kako je moguće da dođeš i kažeš, 'drago mi je da sam tu jer vas dugo nisam video', a, s druge strane, godinama pričaš ružno o tim ljudima? Mislim da će njemu biti mnogo teže da objasni svojima kad se bude vratio u Sarajevo koliko košta taj oproštaj. Ja pevam sve vreme i u Bosni, i u Hrvatskoj i svuda, i nemam nikakvih problema jer se nisam deklarisao ni na koji način. Nemam mržnje u sebi, volim sve dobre ljude. Kao građanin Srbije mogu da kažem da je mnogo lepo što se u našem gradu i državi događaju lepe stvari. Evo, Arena je oblepljena sa milion nekih plakata, dolazi Šade, Dino Merlin... To je sve lepo i odlično, jedino mi one ljudske stvari nisu jasne, al’ zaista nemam ništa protiv Merlina."
Kažu da vodite zdrav život pred beogradski koncert, kao, svakog dana ste u teretani, trčite, pazite na ishranu? "Ha, ha, ha, borim se kao lav da smršam. Moraću nešto da uradim, stvarno sam preterao sa kilažom, vidi, košulja mi puca na stomaku!"
Pre nego što ste zaplovili mnogo isplativijim folk vodama, bili ste inficirani rokenrolom i hard-rokom. Ko su bili vaši idoli? "Kao klinac sam zamišljao da stojim na nekoj bini a ispred mene je more ljudi, pa sam se bacakao po kući uz raznoraznu muziku. Oduvek sam hteo i voleo da se bavim nečim što će videti i čuti mnogo ljudi. A tada su se na mom gramofonu uglavnom vrtele ploče 'Led cepelina', 'Dip parpla' i 'Riblje čorbe'."
Supruga Sonja rodila vam je pre dva meseca ćerkicu Viktoriju. Menjate li joj pelene? "Nego šta, naravno, žena malo više nego ja, ali menjam ih i ja. Viktorija je super beba, plače kao i svako dete, a sada se malo muči sa grčevima u stomaku. I moja deca iz prethodnih brakova obožavaju sestricu. Dete je najlepša stvar u životu, sve ostalo je smešno."



slika_mala: 



Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.