Uskoro rešenje slučaja sa Bir festa

Izvor: B92, 22.Avg.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro rešenje slučaja sa Bir festa

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će uskoro biti rešen slučaj napada na posetioce beogradskog Bir festa.

Dačić je organizatore festivala označio kao odgovorne za dešavanja na tom festivalu, gde je nepoznati napadač nožem napao i ranio više ljudi.

"Ispitivanja su u toku i mislim da će to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uskoro biti rešeno", rekao je ministar novinarima u Palati Srbije gde je sa direktorom ruske Federalne službe za kontrolu prometa narkotika Vladimirom Ivanovim potpisao sporazum o saradnji.

Na pitanje da li je policija odgovorna za propuste u obezbeđenju manifestacije na Ušću, Dačić je sa ironijom odgovorio da bi "jedino rešenje bilo da svaki građanin ima svog policajca".

"Šta radi organizator? Ostvaruje profit, a policija da obezbeđuje. Utvrdićemo da li postoji odgovornost policije, ali u smislu da li je ukazano na mere koje treba preduzeti", rekao je ministar.

Dačić je upitao i šta bi trebalo pitati policije Velike Britanije i Norveške koje su neuporedivo opremljenije od policije Srbije, a dogodili su im se veći incidenti od onog na Bir festu.

"Jedino da obezbeđujemo svaki ispraćaj u vojsku i porodično slavlje", rekao je Dačić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić:Uskoro rješenje slučaja sa Bir festa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Avg.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će uskoro biti rešen slučaj napada na posetioce beogradskog Bir festa.  Dačić je organizatore festivala označio kao odgovorne za dešavanja na tom festivalu, gdje je nepoznati napadač nožem napao i ranio više ljudi. "Ispitivanja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.