USKORO POČINJE BIR FEST: 50 bendova uz 50 pivskih brendova (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 07.Avg.2014, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USKORO POČINJE BIR FEST: 50 bendova uz 50 pivskih brendova (FOTO)

- Već jedanaest godina Belgrade Beer Fest svake godine poseti u proseku 700.000 posetilaca od kojih su brojni gosti iz regiona, Evrope i sveta. Pored ekonomske dobiti za upravu grada je važna dobit u imidžu Beograda koja je nemerljiva, strani turisti i brojni novinari koji prate Beer Fest šalju u svet pozitivnu sliku o gradu i Srbiji - ocenio je gradski menadžer Goran Vesić

Na završnoj konferenciji za medije, a uoči početka najposećenije pivske manifestacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u ovom delu Evrope, danas je u Domu omladine još jednom istaknut značaj Belgrade Beer Festa za grad Beograd.

Da je jedanaest uspešnih godina iza ove manifestacije potvrdio je i gradski menadžer Goran Vesić, istaknuvši u obraćanju medijima da je reč o najvećem pivskom festivalu u jugoistočnoj Evropi, koji od osnivanja 2003. godine važi za mesto druženja i toleracije.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Belgrade Beer Fest je postao zaista simbol Beograda – rekao je Vesić naglašavajući ozbiljan potencijal ove manifestacije u dovođenju domaćih i stranih turista.

- Već jedanaest godina Belgrade Beer Fest svake godine poseti u proseku 700.000 posetilaca od kojih su brojni gosti iz regiona, Evrope i sveta. Pored ekonomske dobiti za upravu grada je važna dobit u imidžu Beograda koja je nemerljiva, strani turisti i brojni novinari koji prate Beer Fest šalju u svet pozitivnu sliku o gradu i Srbiji – ocenio je gradski menadžer Goran Vesić i najavio da će grad zajedno sa republičkim organima, policijom na ovogodišnjem festivalu sprovoditi dve akcije koje su veoma važne da bi se sačuvala pozitivna atmosfera: kontrolisaće se zabrana prodaje alkoholnih pića maloletnim posetiocima i izdavanje fiskalnih računa.

Foto: Promo

Belgrade Beer Fest je pitanjima bezbednosti uvek pristupao na najozbiljniji način. Broj incidenata za prethodnih jedanaest godina, u srazmeri sa brojem posetilaca je, minoran, čemu je najviše doprinela izuzetna saradnja i angažovanje pripadnika MUP- a Republike Srbije.

Pored pripadnika MUP-a i ove godine će festival obezbeživati članovi bezbednosne agencije Sectra Consulting. Oni će zajedno sa organima reda kontrolisati ulaze u ograđeni prostor, a u akciju što boljeg obezbeđivanja posetilaca biće uključene i specijalne jedinice MUP-a za otkrivanje eksploziva i narkotika.

Foto: Promo/Bir fest

Jedna ambalaža koja se 100% reciklira, a da pri tom ne gubi na kvalitetu je limenka. Ball Packaging Europe Beolgrade je već šestu godinu partner Belgrade Beer Festa u kampanji “Biram da recikliram”, koja ove godine ima humanitarni karakter pa se zove “Biram da recikliram i doniram”.

Pored velike ponude domaćih i inostranih pivskih brendova posetioce o ove godine očekuje izuzetan muzički program.

Zahvaljujući podršci Ambasade Sjedinjenih Američkih Država nastupiće velika svetska zvezda i dobitnik pet Gremi nagrada Si Lo Grin, što predstavlja značajan doprinos kulturološkoj saradnji SAD i Srbije.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ataše za kulturu Ambasade SAD u Beogradu, gospodin Dru Giblin naglasio je da veruje da je muzika odličan način da se radi na spajanju dve države, te istakao da mu je posebno drago što u Beograd dolazi predstavnik musičke scene njegove rodne Atlante.

I specijalni gost završne konferencije za medije, pevač grupe “Parni valjak” Aki Rahimovski , koja će prvog dana podelilti binu sa Si Lo Grinom , naglasio je da publika od njih može da očekuje puno energije i dobrog rokenrola.

Foto: Promo

Prvog dana festivala nastupiće i bendovi BlekBox, Love Hunters, kao Felix Da Housecat iz Sjedinjenih Američkih Država.

(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Beer fest

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Belgrade Beer Fest 2014: 50 bendova i 50 brendova

Izvor: DANuBeogradu.rs, 07.Avg.2014

Najposećenija pivska manifestacija, Belgrade Beer Fest, počinje za nekoliko dana a danas je još jednom istaknuto koliko znači Beogradu. Već jedanaest godina Belgrade Beer Fest svake godine poseti u proseku 700.000 posetilaca od kojih su brojni gosti iz regiona, Evrope .. Više.. The post Belgrade...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.