„Bajaga i instruktori” prvi put na Bir festu

Izvor: Politika, 21.Avg.2010, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Bajaga i instruktori” prvi put na Bir festu

Prvu put u karijeri, beogradski rok bend „Bajaga i instruktori” nastupili su na „Bir festu”, pred oko 150.000 ljudi, u okviru trećeg dana muzičkog programa tog festivala.

Frontmen grupe Momčilo Bajagić rekao je Tanjugu da, iako prvi put sviraju na Bir festu, njemu i ostalim članovima benda to nije predstavljalo napor već ogromno zadovoljstvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

„Prvi put u Beogradu svirali smo pred ovolikim brojem ljudi i osećaj je neverovatan, jer je publika na Ušću divna i šalje samo najbolje vibracije”, dodao je Bajaga.

Dvočasovni nastup „Instruktori” su počeli pesmom „Grad”, a zatim su usledili hitovi „Život je nekad siv, nekad žut”, „Tišina”, „Godine prolaze”, „Zažmuri”.

Bajaga i Instruktori su u traženom bisu otpevali dve pesme, „Moji drugovi” i „Samo nam je ljubav potrebna”.

Pre Bajage, na festivalu je nastupio pank-rok bend iz Ljubljane „Pankrti”, dok su nakon „Instruktora” publiku zabavljali „Del arno bend” i grupa iz Novog Sada koja je izvodila hitove popularnog benda „Bijelo Dugme”, kao i bend „Skroz” iz Bosne i Hercegovine.

Posetioci festivala, osim što mogu uživati u 28 vrsta piva, imaju mogućnost da učestvuju u ekološkoj kampanji „Biram da recikliram”, u okviru koje za 15 praznih limenki dobijaju vaučer kojim uz jedno kupljeno pivo drugo dobijaju gratis.

Četvrtog dana „Bir festa” nastupiće „Siddharta” iz Slovenije, rok bend „Ju grupa” hip-hop grupa „Sanšajn” iz Srbije, a pred zoru se očekuje nastup „Ortodoks keltsa” i Luisa.

Danas će, u okviru festivala, na štandu Jelen piva, biti održano četvrto takmičenje poznatih ličnosti u točenju piva „VIP Zlatna krigla”, na kome će umeće u pripremi, točenju i pravilnom serviranju piva odmeriti poznate ličnosti Dejan Cukić, Lazar Sakan, Marija Kilibarda, Biljana Krstić, Miloš Milovanović, Aleksandar Jovanović, Tijana Jeftić, kao i urednici domaćih medija.

Tanjug

objavljeno: 21/08/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.