Tramp: Obama osnivač, Klinton suosnivač Islamske države

Izvor: Vesti-online.com, 11.Avg.2016, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Obama osnivač, Klinton suosnivač Islamske države

Kandidat republikanaca na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp optužio je u sredu uveče predsednika Baraka Obamu da je osnovao Islamsku državu, a rivalku Hilari Klinton da je suosnivač ove terorističke organizacije.

- On (Obama) je osnivač Islamske držve, a rekao bih da je suosnivač uvrnuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Hilari Klinton -  rekao je Tramp na mitingu na Floridi.

Tu optužbu na račun Obame, Tramp je u govoru istakao tri puta, navodi agencija AP, dodajući da je kasnije isticao puno ime američkog predsednika - Barak Husein Obama.

Tramp je kritikovao Obamu zbog objave da će povući američke snage iz Iraka, što je odluka koja je, prema mnogim kritičarima predsednika SAD, izazvala nestabilnost i omogućila Islamskoj državi da napreduje.

Bela kuća nije želela da komentariše ove Trampove optužbe.

Tramp je i prošle nedelje, osuđujući spoljnu politiku SAD dok je Hilari Klinton bila državni sekretar, rekao da bi ona trebalo da bude priznata "kao osnivač Islamske države".

U obraćanju na skupu u gradu Dejtona Bič na Floridi, Tramp je kritikovao i politiku Hilari Klinton prema Bliskom istoku jer je ona, kako tvrdi, dovela do stvaranja Islamske države.

- To je zbog Hilari Klinton. Trebalo bi da dobije nagradu Islamske države kao njihov osnivač - poručio je tada Tramp.
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRAMP I DALJE UDARA PO KLINTONOVOJ I OBAMI: “Oni su osnivači Islamske države”

Izvor: Telegraf.rs, 11.Avg.2016

Kandidat republikanaca na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp optužio je sinoć predsednika Baraka Obamu da je osnovao Islamsku državu, a rivalku Hilari Klinton da je suosnivač ove terorističke organizacije...- On (Obama) je osnivač Islamske države, a rekao bih da je suosnivač uvrnuta Hilari...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.