SAD večeras sa evropskim liderima o sankcijama Rusiji

Izvor: Studio B, 25.Apr.2014, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD večeras sa evropskim liderima o sankcijama Rusiji

SAD će danas razgovarati sa vodećim evropskim liderima o mogućem uvođenju novih sankcija Rusiji, izjavio je danas americkci predsednik Barak Obama tokom posete Seulu.

Obama je precizirao da želi da usaglasi zajednički stav sa evropskim saveznicima, pošto SAD smatraju da Rusija nije učinila ništa na sprovođenju sporazuma iz Ženeve o smirivanju napetosti u Ukrajini.

"Želim da ponovo razgovaram >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sa Evropljanima večeras, kako bih se uverio da dele moju ocenu o situaciji posle pregovora u Ženevi", rekao je Obama novinarima.

On je rekao i da su šire sankcije ruskoj ekonomiji i energetici spremne da budu "uvedene", navodeći ipak da bi za njihovo pokretanje bilo potrebno da ruska vojska pokrene akciju na teritoriji istočne Ukrajine. 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Obama najavljuje sanckije Rusiji

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Apr.2014

SEUL - Predsjednik SAD Barak Obama izjavio je da će tokom dana razgovarati sa evropskim liderima o uvođenju širih sankcija protiv Rusije ukoliko situacija na istoku Ukrajine dodatno eskalira.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.