SAD uvode sankcije Severnoj Koreji zbog napada na Soni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jan.2015, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD uvode sankcije Severnoj Koreji zbog napada na Soni

SAD će uvesti sankcije Severnoj Koreji kao odgovor na hakerski napad na produkcijsku kuću Soni pikčers entertejnment (Sony Pictures Entertainment).

Predsednik SAD Barak Obama potpisao je danas izvršni nalog za uvođenje sankcija. SAD su već uvele Pjongjangu sankcije zbog njegovog nuklearnog programa.

Obamina administracija navela je da će na meti sankcija biti tri severnokorejska entiteta, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i vladinu obaveštajnu agenciju i jednog severnokorejskog dilera naoružanja.

SAD će, takođe, kazniti i 10 pojedinaca koji rade za pomenute entitete ili vladu Severne Koreje.

Svima njima će biti zabranjeno da koriste američki finansijski sistem, a Amerikancima da posluju sa njima.

Bela kuća je navela da je ovo samo prvi deo američkog odgovora na napad na Soni.

Produkcijska kuća Soni bila je na meti hakerskih napada zbog njenog filma "Intervju", komedije koja na karikiran način prikazuje atentat na lidera Severne Koreje Kim Džong Una.

Soni je prvo odložio planiranu premijeru filma, nakon čega je ipak odlučio da film uđe u redovno prikazivanje.

"Intervju" je prvog dana prikazivanja u SAD na Božić zaradio milion dolara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sankcije Severnoj Koreji

Izvor: Večernje novosti, 02.Jan.2015

VAŠINGTON - Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama naložio je danas da se Severnoj Koreji uvedu sankcije zbog hakerskog napada i krađe velikog broja poverljivih dokumenata kompanije Soni. Severna Koreja je već pod sankcijama SAD zbog razvijanja nuklearnog programa, a novouvedne treba...

Nastavak na Večernje novosti...

SAD uvode sankcije Severnoj Koreji zbog Sonija

Izvor: Mondo, 02.Jan.2015

Predsednik SAD Barak Obama potpisao je izvršni nalog za uvođenje sankcija Severnoj Koreji...Foto: AP Photo/Damian Dovarganes..Obamina administracija navela je da će na meti sankcija biti tri severnokorejska entiteta, uključujući i vladinu obaveštajnu agenciju i jednog severnokorejskog dilera naoružanja...SAD...

Nastavak na Mondo...

SAD uvele nove sankcije Sjevernoj Koreji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jan.2015, 10:30

SAD su uvele nove sankcije Sjevernoj Koreji kao odgovor na hakerski upad u mrežu kompanije "Soni pikčers"...Američki predsjednik Barak Obama kasno sinoć potpisao je izvršnu uredbu kojom se odobravaju sankcije za tri sjevernokorejske organizacije i deset pojedinaca...Bijela kuća je saopštila da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.