Odustat od nasilja na plemenskoj osnovi

Izvor: Akter, 26.Jul.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odustat od nasilja na plemenskoj osnovi

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas u Najrobiju da se Kenija nalazi na prekretnici i pozvao tu zemlju da odustane od nasilja na plemenskoj i etničkoj osnovi i da se aktivno angažuje protiv korupcije

"Kenija se sada nalazi na prekretnici u kojoj ima opasnosti ali i nade i obećanja", rekao je Obama obraćajući se kenijskoj naciji u jednom sportskom kompleksu u Najrobiju.

Obama je rekao da politika zasnovana na etničkoj i plemenskoj pripadnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ne može da bude dobra za zemlju.

Više od 1.000 ljudi je poginulo a nekoliko stotina hiljada je raseljeno krajem 2007. i početkom 2008. godine posle nasilja izazvanog etničkom netrpeljivošću posle održanih presedničkih izbora.

Predsednik Kenije Uhuru Kenijata je jedno vreme bio optužen u Međunarodnom krivičnom sudu za ulogu u masakrima ali je kasnije sud odustao od optužbe zbog nedostatka dokaza.

Američki predsednik danas završava posetu Najrobiju posle čega putuje u Etiopiju.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Obama: Kenija treba da odustane od nasilja na plemenskoj osnovi

Izvor: Blic, 26.Jul.2015

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas u Najrobiju da se Kenija nalazi na prekretnici i pozvao tu zemlju da odustane od nasilja na plemenskoj i etničkoj osnovi i da se aktivno angažuje protiv korupcije..."Kenija se sada nalazi na prekretnici u kojoj ima opasnosti ali i nade i obećanja",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.