Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2016, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama ubijedio Hilari da prizna poraz?

VAŠINGTON - Odlazeći predsjednik SAD Barak Obama je u noći izbora pozvao Hilari Klinton da je ubijedi da prizna poraz, piše Hil, a prenosi “Sputnjik”.

“Treba da priznate poraz“, rekao je Barak Obama u razgovoru sa Hilari Klinton u vrijeme kada je glavna pomoćnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Klintonove čekala rezultate glasanja u ključnim državama Mičigen, Viskonsin i Pensilvanija.

Nakon pojave prognoze agencije AP u 1.30 po lokalnom vremenu o pobjedi republikanca Donalda Trampa u državi Pensilvaniji, gdje se očekivala pobjeda Klintonove, bivša državna sekretarka je pozvala Trampa.

“Bilo je mnogo razgovora o državama Mičigen i Viskonsin, kao i da li mogu brojke (rezultata) da se preokrenu“, navodi list riječi jednog od izvora.

Prema njegovim podacima, bez nekog pritiska Klintonova ne bi pozvala Trampa, jer su konačni rezultati još uvijek bili izjednačeni.

Ranije je grupa stručnjaka u oblasti sajber bezbjednosti izjavila da su hakeri mogli upasti u sisteme za glasanje u Viskonsinu, Mičigenu i Pensilvaniji.

U vezi s tim, oni su predložili Klintonovoj da insistira na prebrojavanju glasova.

(Sputnjik)
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.