Obama traži oslobađanje mjanmarske nobelovke

Izvor: Danas, 27.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama traži oslobađanje mjanmarske nobelovke

Američki predsednik Barak Obama pozvao je vlasti Mjanmara da „odmah i bezuslovno“ puste na slobodu liderku opozicije u toj državi Aung San Su Ći. „Najstrože osuđujem držanje Aung San Su Ći u kućnom pritvoru i zatvaranje, koje je takođe izazvalo nezadovoljstvo javnosti širom sveta“, kazao je Obama. Predsednik SAD nedavno je obnovio američke sankcije toj azijskoj državi.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Obama pozvao na oslobadjanje mjanmarske opozicionarke

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Maj.2009

Američki predsednik Barak Obama pozvao je mjanmarski vojni režim da "odmah i bezuslovno" oslobodi opozicionarku Aung San Suu Kyi, optuženu pred mjanmarskim sudom da je u svom domu, početkom maja, primila jednog Amerikanca dok je bila u kućnom pritvor ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.