Obama podržao američke vojnike na  Kosovu

Izvor: S media, 26.Okt.2011, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama podržao američke vojnike na Kosovu

Barak Obama i sekretar za odbranu Leon Paneta su obavešteni o krizi na severu Kosova i zadovoljni su reagovanjem američkih pripadnika Kfora, rekao je američki general Krejg Mekinli tokom posete bazi "Bondstil" na Kosovu.

Tokom posete bazi "Bondstil" na Kosovu američki general Krejg Mekinli je rekao da su predsednik Sjedinjenih američkih država >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Barak Obama i sekretar za odbranu Leon Paneta obavešteni o krizi na severu Kosova i o profesionalnom odnosu američkih pripadnika Kfor.

Kosovo: Sastanak Srba sa Kforom i Euleksom

Kfor: Sloboda kretanja bez uslova

Napeto na barikadi u Jagnjenici, Kfor doveo pojačanje

Kako javljaju prištinski mediji, Mekinli je u razgovoru sa oko 300 pripadnika američkog kontigenta u Kfor u Bondstilu "izrazio zadovoljstvo profesionalnošću američkih vojnika stacioniranih na Kosovu tokom poslednjih nemira na severu Kosova".

- Vesti o nemirima na severu Kosova i o profesionalnom odgovoru snaga SAD su stigle do sekretara odbrane i predsednika Obame i svi su zadovoljni reagovanjem američkih vojnika - rekao je general.

Mekinli je ukazao da su predsednik SAD i sekretar za odbranu dali podršku "naporima Kfor za smirivanje stanja i onemogućavanje ugrožavanja bezbednosti -objavljeno je u Prištini.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.