Obama najavio nove sankcije Rusiji

Izvor: BKTV News, 28.Apr.2014, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama najavio nove sankcije Rusiji

Američki predsednik Barak Obama je izjavio da će SAD danas objaviti nove sankcije protiv Rusije, usmerene protiv pojedinaca i kompanija zbog odnosa zvanične Moskve prema krizi u Ukrajini.

“Zvanična objava sankcija će se dogoditi kasnije tokom današnjeg dana. Te sankcije se nadovezuju na one koje su već na snazi”, izjavio je Obama na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za štampu u Manili.
Bela kuća je proteklog vikenda saopštila da će nove sankcije biti uvedene protiv pojedinaca i kompanija koje su bliske ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, a takođe je najavio nove restrikcije izvoza visokotehnoloških proizvoda, neophodnih ruskoj odbrambenoj industriji, preneo je Rojters.
Obama, koji se trenutno nalazi u filipinskoj prestonici Manili u sklopu svoje azijske turneje, dodao je da SAD i njihovi saveznici razmatraju i novu fazu dodatnih sankcija usmerenih protiv određenih sektora ruske privrede poput bankarstva i odbrane.
Zvanični Vašington optužuje Moskvu da ne poštuje sporazum postignut u Ženevi 17. aprila u cilju razrešenja krize na istoku Ukrajine, gde su naoružani proruski pobunjenici zauzeli zgrade lokalnih administracija u više od deset gradova.
Izvor: tanjug.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.