Obama i Romni po 47 odsto podrške birača

Izvor: Press, 21.Okt.2012, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama i Romni po 47 odsto podrške birača

Nešto više od dve nedelje pred održavanje predsedničkih izbora u Americi, kandidati demokrata i republikanaca, Barak Obama i Mit Romni, imaju pođednake šanse da odnesu pobedu.

Istraživanja pokazuju da je u ovom trenutku nemoguće proceniti ko će voditi SAD u naredne četiri godine, pošto je trka potpuno izjednačena.

Prema anketi En-Bi-Si njuza i "Vol strit žurnala" koja je danas objavljena, Obama i Romni bi dobili po 47 odsto glasova među biračima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koji su rekli da će izaći na izbore.

Prethodno istraživanje ovih kuća, sprovedeno pre prve predsedničke debate, davalo je Obami tri odsto prednosti - 49 prema 46 odsto.

Demokrate brine činjenica da Obama ima prednost od pet odsto među svim registrovanim biračima, ali da se ta prednost topi kod onih koji kažu da će glasati, što ukazuje da bi jedan deo Obaminih simpatizera mogao da ostane kod kuće 6. novembra.

Romni ima prednost od 10 odsto među muškarcima (53 prema 43 odsto), dok Obama ima veću podršku žena (51 prema 43 odsto).

Do izbora dvojicu kandidata sutra uveče čeka poslednja televizijska debata u kojoj će tema biti spoljna politika.
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Predsednički izbori

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ankete: Obama i Romni izjednačeni

Izvor: B92, 21.Okt.2012

Vašington -- Nešto više od dve nedelje uoči predsedničkih izbora u SAD kandidati demokrata i republikanaca, Barak Obama i Mit Romni, imaju podjednake šanse da odnesu pobedu...Istraživanja pokazuju da je u ovom trenutku nemoguće proceniti ko će voditi SAD u naredne četiri godine, pošto je trka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.